Javier Oliver, el notari valencià que s’ha proposat escalar el Everest per a lluitar contra el càncer, es troba a Kàtmandu. La ciutat asiàtica és una de les últimes parades abans d’enrolar-se en aquesta aventura i que és el lei motiv de la iniciativa ‘Encordado por la vida’ i que, al costat de la seua dona Carmen, va engegar per a recaptar fons i que van destinats a l’Associació Espanyola contra el Càncer.

Segons ha publicat Oliver en la pàgina de Facebook per a fer el seguiment de la seua expedició, Kàtmandu “ex un caos exòtic de gent, cotxes, motos i pols, molta pols, ofereix, no obstant açò, moments de relax, sense perdre de vista l’objectiu d’aquest viatge…”

Allí s’ha trobat “després d’un dia de turisme, reunió de benvinguda amb la resta de trekkers i escaladors que componen el primer grup que parteix cap al Camp Base del Everest” amb els organitzadors de l’aventura amb els quals ha pogut repassar els últims detalls i l’empaquetat d’equipatge.

Abans de partir amb rumb a l’Himàlaia, Javier Oliver va passar per ‘7 al Dia’ per a donar a conèixer el projecte ‘Encordados per la vida’. La més enllà de la superació personal doncs es tracta a aconseguir reptes esportius per a ajudar en la recerca oncològica mentre es difonen els valors de la AECC: una vida saludable, alimentació adequada, pràctica esportiva i l’ajuda al malalt.

Oliver recorrerà la serralada de l’Himàlaia a través del vessant nepalés, la mateixa ruta que en 1953 va seguir Edmund Hillary i Tenzing Norgay, els primers a conquistar el Everest. El primer pas serà aconseguir la vall glacial del Khumbu per a posar rumb al camp base a 5.350 metres d’altitud. Després d’aquests primers passos li succeiran la Cascada de Gel, la Vall del Silenci, les Bandes Grogues, el Collado Sud i el Graó d’Hillary.

Per a l’expedició, Javier Oliver ha assegurat portar el mocador faller de 7 Televalencia i dipositar-ho en el cim sempre que el Everest es deixe coronar-ho. Fins que arribe l’esperat moment, 7 Televalencia estarà en constant interacció amb la família d’Oliver per a anar mostrant el procés de pujada de la muntanya més alta del planeta i veure així com es compleix l’objectiu: ajudar en la recerca contra el càncer.