Isabel Bonig deja el acta de diputada:
Isabel Bonig durante su comparecencia este jueves para anunciar su retirada del PPCV. / Ana Escobar (EFE)

Entre llàgrimes. Així s’ha acomiadat dels seus càrrecs la presidenta del PPCV, Isabel Bonig. La valenciana ha comunicat que abandona Les Corts i deixa l’acta com a diputada en la cambra valenciana.

Durant la roda de premsa, convocada d’urgència, Bonig ha explicat els motius de la seua marxa. “Em vaig perquè no compte amb la confiança de la direcció del PP“, ha admès. Així mateix, ha explicat que per “respecte” ha decidit no presentar-se a les primàries.

D’aquesta forma, Bonig ha deixat el camí lliure a Carlos Mazón, president de la Diputació d’Alacant. No obstant això, la valenciana ha assegurat que ho fa “a la seua pesar” i “amb pesar” perquè li haguera agradat tornar a tenir una “segona oportunitat”. Bonig ha confirmat que aquestes mateixes paraules li les va expressar al secretari general del PP, Teo García Egea, i al mateix president del partit, Pablo Casado.

Durant la roda de premsa, prèvia a la Junta que convocarà el pròxim congrés regional, la ja exlíder popular s’ha definit com a “espanyola, bona valenciana i orgullosa de ser del PP”. A més, ha comunicat el seu intenció de continuar com a militant de la formació blava.

Isabel Bonig deja el acta de diputada: "No cuento con la confianza de la dirección del PP"
Isabel Bonig al costat de l’exalcaldesa de València Rita Barberá. / EFE

Bonig sobre Rita Barberá: “Em vaig equivocar”

“Sóc una persona que he donat la cara sempre, no m’he amagat mai”, ha pronunciat Bonig. En aquest sentit, ha lamentat no poder formar part del PP després de treballar en els moments més durs.

La valenciana també ha aprofitat la trobada per a fer balanç superficial de la seua trajectòria. Així mateix, ha recordat la corrupció en totes les seues formes, des d’acusacions que es van evaporar amb el pas del temps com a companys absolts. En aquesta línia, ha destacat la figura la excaldesa Rita Barberá. “Jo vaig signar la seua reprovació i he de demanar perdó”. “Em vaig equivocar”, ha confessat l’exlíder del PP valencià.