Irina Maria Bara, campiona del BBVA Open Ciutat de València

Brillant final la disputada per la romanesa, Irina Maria Bara, davant la sèrbia, Olga Danilovic, a la qual es va imposar per 5-7, 6-4 i 6-0.

irina

Irina Maria Bara va brodar el seu partit davant Olga Danilovic, jugadora d’un futur descomunal. I ho va fer per a proclamar-se campiona de la segona edició del BBVA Open Ciutat de València de tennis femení i succeir a Jasmine Paolini, que va ser la guanyadora de 2016, alçant així el trofeu Lladró. Sobre la terra batuda del Club de Tennis València, la romanesa, segon cap de sèrie del torneig, i la sèrbia deixebla d’Álex Corretja, que va arribar amb wild card, van regalar una final d’excel·lent tennis, competida, renyida, intensa en un recinte ple fins a la bandera.

Xoc d’estils: la consistència, intel·ligència i capacitat per a retornar totes les boles del costat contrari amb precisos colps de la romanesa enfront de l’agressivitat i la valentia de la tennista balcànica, junior encara, però amb un horitzó brillant.

Bara, de 22 anys, va saber gestionar molt bé el partit davant una Danilovic, de 16 anys, a la qual els experts li auguren un futur entre les millors del món a mitjà termini. De fet, la sèrbia va aconseguir imposar-se en un intens i igualat primer set per 5-7.

En tot cas, Bara, que de ben segur estarà també entre les millors a curt termini, va traure aqueix tennis d’empaquetatge, consistent, intel·ligent i incisiu per a donar la volta a la final. Primer, va igualar el partit després de registrar un 6-4. Després, va acabar desequilibrant també moralment a Danilovic per a resoldre amb un 6-0 la trobada i alçar-se així amb el títol de campiona del torneig que dirigeix Anabel Medina.

Bara va aprofitar la seua fortalesa física

La tennista romanesa va explicar que Olga Danilovic “juga molt bé”, però ella “tenia més força física en el tercer set i açò ha sigut la gran diferència”. Al temps, va reconèixer que durant la trobada es va sentir “molt cansada perquè la partit de semifinals del dissabte -davant Silvia Soler-Espinosa(4)- també va ser molt dur”.

Bara es va emocionar a l’en assegurar estar “molt contenta d’haver guanyat aquest torneig a València i amb el resultat assolit”. Quant a l’organització del torneig, la tennista romanesa va donar les gràcies i va felicitar a Anabel Medina i al seu equip i va subratllar que “és un plaure jugar ací i vull tornar”.

Danilovic, contenta pel bon joc desenvolupat

La subcampiona, per la seua banda, va explicar després de la final que “vaig defensar bé el partit al principi, però Irina finalment ha aconseguit la victòria”. A més, va considerar que el partit va ser molt dur i vaig tenir moltes oportunitats, però no les vaig saber aprofitar”.

Danilovic, en tot cas, subcamepona en el BBVA Open Ciutat de València, va assegurar que “no estic trista perquè he fet tot el que podia fer. Dol perdre en estar prop de la victòria, però el joc ha sigut bé”.

Gran setmana de torneig

La directora del torneig, Anabel Medina, es va referir a la campiona dient-li: “Gràcies Irina per la gran setmana de tennis que ens has regalat. Eres una tennista molt lluitadora, una jugadora molt completa i has sigut una gran guanyadora del BBVA Open Ciutat de València. Esperem poder seguir tenint-te ací en el futur”.

Respecte a Danilovic va explicar que “record fa un parell de setmanes quan em va cridar Álex (Corretja) i em dijó que tenia una jugadora molt bona per a la qual demanava invitació. En efecte, hem gaudit del teu tennis, Olga, i t’augure un gran futur”.

Medina, a més, va agrair “al Club de Tennis València i al seu president Ramiro Verdejo per la gran organització i esforç que realitza el Club, i agrair al treball de l’equip humà que hi ha darrere d’aquest torneig perquè haja eixit tan ben com ha eixit”.

I en la mateixa línia es va manifestar Ramiro Verdejo, qui va lloar el tennis desenvolupat per les dues finalistes no solament en la final, sinó durant la setmana, en la qual “hem pogut veure a jugadores d’un altíssim nivell”. El president del CTV va subratllar el treball de l’equip humà de l’entitat per al desenvolupament de l’ITF 25.000$.

Donació a Casa Caridad València

Així mateix, tant Ramiro Verdejo com la directora del torneig van agrair el gran suport com a patrocinador principal de BBVA, que va estar representat pel director de la Territorial Est, Alberto Charro; així com de la Diputació de València, que va estar representada per la delegada d’Esports, Isabel García; a l’Ajuntament de València, amb la presència del gerent de la Fundació Esportiva Municipal, José Vicente Berlanga; la Generalitat Valenciana; o col·laboradors com Volvo, Lladró, EF Education Frist, Miss Hits (programa de Judy Murray, que va estar present en el lliurament de trofeus i va rebre una placa), El Corte Inglés o Nautalia Viatges. Judy Murray, per cert, va realitzar una exhibició del seu programa abans del començament.

El torneig ha tingut també un caràcter solidari, ja que el deu per cent de la recaptació obtinguda entre les semifinals i final de dobles del dissabte 25 i la final individual d’aquest diumenge, es va donar a Casa Caridad València. Abans del començament de la final es va escenificar l’acte de lliurament entre Ramiro Verdejo i el president de l’ONG Luis Miralles.

En el lliurament de trofeus posterior, després d’una final amb prop de cinc-cents espectadors en el Club de Tennis València, es va comptar amb la presència del president de la Real Federació Espanyola de Tennis, Miguel Díaz, i del seu homòleg en la Federació de Tennis de la Comunitat Valenciana, Antonio Martínez Cascales.