Una ola de frío llega a Valencia con desplome de temperaturas
Imagen de archivo de una ola de frío en la Avenida Cortes Valencianas (Valencia).

L’hemisferi nord donarà pas a l’hivern el 21 de desembre però sembla que en la Comunitat Valenciana s’avança. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha emès un comunicat alertant sobre un brusc descens de les temperatures.

Segons Aemet, al llarg d’aquest dimecres començarà a notar-se la baixada dels mercuris. La entrada d’un vent de component nord portarà pluja en alguns punts d’Espanya encara que es descarta en la Comunitat. A la ciutat de València les màximes no pujaran dels 15º mentre en la matinada es baixarà fins als 7º. En el cas de l’interior, la temperatura no sobrepassarà els 10° i les mínimes descendiran fins als 0°.

A partir de la vesprada del dijous ens veurem afectats per una borrasca molt activa procedent del nord-oest. Aquesta deixarà una massa d’aire provinent de latituds altes que provocarà un descens de les temperatures a valors hivernals. Dites valors arribaran fins als valors negatius a l’interior de València (-2º), mentre a la ciutat les mínimes se situaran en els 4º.

ALERTA PER VENTS DE FINS A 80 KM/H

El front recorrerà la Península fins a Balears anant d’oest a est fins al divendres. Segons el comunicat, deixarà precipitacions generalitzades i vent amb ratxes molt fortes de component oest. A això se sumarà un temporal marítim amb mal estat del mar tant a l’Atlàntic com al Cantàbric i el Mediterrani.

Davant aquests fenòmens atmosfèrics, Aemet ha activat el nivell d’alerta groc en tot l’interior de la Comunitat Valenciana. S’esperen ratxes de vent de fins a 80 km/h des de la mitjanit del divendres fins a les 19.00 hores. En la costa de València també hi haurà alerta groga per fenòmens costaners amb vent de força 7 i ones de fins a tres metres d’altura.

Respecte a les temperatures del divendres, les mínimes es recuperaran lleugerament desapareixent el valor negatiu de l’interior i mantenint-se en els 7° a València. Les màximes seguiran sense canvis amb 15º en el litoral i 7º en punts com Requena.

EL FRED CONTINUARÀ EL CAP DE SETMANA

Cara al dissabte i diumenge, se seguirà sota la influència d’una massa d’aire fred i relativament inestable. No obstant això, en la Comunitat Valenciana es descarten precipitacions. Per contra, sí que seguirà l’ambient desapacible amb temperatures baixes i vent de moderat a fort de l’oest-nord-oest, continuant el temporal marítim.

El dissabte baixaran les mínimes fins als -3º a l’interior i els 6º en el litoral. A més, les màximes també patiran un descens i passaran als 12° a València i els 5° en la zona de Requena. El diumenge seguirà l’ambient fred encara que les temperatures ascendiran dos graus.

Per a la resta del pont encara hi ha molta incertesa encara que Aemet ha assenyalat que continuarà la inestabilitat. De moment no es descarten pluges generalitzades en tota la Comunitat Valenciana. No obstant això, les temperatures s’aniran recuperant amb un augment progressiu.