Educación publica el calendario de admisión y matriculación del curso 2024-2025: fechas claves para conseguir plaza
Una niña accede a un centro escolar en una imagen de archivo.

La Policia Nacional investiga una denúncia per presumptes abusos sexuals en un col·legi de València. En concret, investiguen al monitor d’un menjador escolar que podria haver abusat de diverses xiquetes de 12 anys. Està acusat de delictes de provocació sexual, exhibicionisme i presumptes abusos per tocaments.

Segons va avançar el diari Levante EMV, es tracta del centre públic d’un municipi de L’Horta el nom del qual no s’ha revelat per a mantenir l’anonimat de les menors. En total hi hauria fins a quinze xiquetes implicades com a víctimes dels suposats abusos denunciats. Totes elles són estudiants de 6º de Primària amb edats d’11 a 13 anys.

Fins a tres de les menors han revelat haver vist el penis del monitor, de 35 anys. A més, han assegurat que els va ensenyar imatges i vídeos pornogràfics mentre realitzava comentaris obscens. Algunes d’elles també han manifestat que va intentar tocaments lleugers per damunt de la roba.

El monitor del menjador, qui compta amb el títol de Magisteri, no té antecedents penals. Aquest ha quedat en llibertat amb càrrecs i se li ha interposat una ordre d’allunyament. Ara té prohibit aproximar-se a menys de 500 metres del col·legi en el qual treballava.

Va ser a la fi del mes de març quan es van donar els primers suposats casos d’exhibicionisme. Abans de denunciar, el director del centre va comprovar que no fora invenció de les alumnes i va anar el mes de maig quan va decidir denunciar davant la Guàrdia Civil.

Ara la policia judicial d’Alfafar és la responsable del cas. Aquests ja han pres declaració a una vintena de menors que assistien al menjador escolar. De fet, va ser després d’aquestes declaracions quan es va procedir a detenir al monitor. Ara falta prendre declaració a les víctimes i esclarir si ha pogut abusar d’alguna d’elles.