Vicente Larrega, investigador del CSIC. / @CSIC (TWITTER)

L’investigador del CSICVicente Larraga, està convençut que a la pandèmia del COVID-19, encara li queda dos o tres anys més. No obstant això, l’expert es mostra optimista amb Espanya i preveu que a la tardor es torne a la normalitat.

En una entrevista amb el CSIC, Larraga ha anunciat que el lògic és que a l’estiu la pandèmia disminuïsca bastant. Pese que hi ha certs problemes de vacunació, confia que a la fi d’any ja estiga la major part de la població vacunada“Per a tardor hauria d’haver-hi un nombre elevat de persones protegides”, prediu l’expert.

Recalca que la vacuna ha d’arribar al major nombre de persones possibles, per a estar tots protegits. Sobretot a les persones més desfavorides. “Mentre aquestes persones no estiguen protegides, nosaltres tampoc ho estarem“, afirma. A més mostra amb contundència que la malaltia seguirà dos o tres anys més.

Vacuna espanyola per a finals d’any

Larraga ha insistit en la necessitat de fabricació de vacunes. Per aquest motiu, l’investigador està desenvolupant una que preveu tenir llista a la fi d’any. “Teòricament, estem acabant la fase preclínica amb animals. Quan tinguem totes les dades acudirem a l’Agència Europea del Medicament. Si ens ho aproven, començaríem ja amb les proves en humans. A la fi d’any podríem tenir-la preparada“, comunica l’investigador.

És una vacuna que es basa en una molècula sintètica perquè el gen de la proteïna S del virus s’integre, es produïsca, siga reconeguda com a forana pel sistema immune i es genere la protecció. “A l’ésser una vacuna sintètica, és més flexible i es pot adaptar fàcilment. El seu punt fort és la temperatura“, afig.

L’expert espanyol, creu que poden eixir al mercat 2 o 3 vacunes espanyoles. A més, es mostra optimista amb la seua ja que assegura oferir una cosa diferent.