Muere un joven de 19 años en un accidente de tráfico en Valencia
Hospital Clínico de Valencia.

Les denúncies per mal estat de l’Hospital Clínic Universitari de València continuen creixent. El sindicat CSIF ha presentat dos denúncies davant Inspecció de Treball després de detectar anomalies en la prevenció de riscos laborals. A més, ha alertat de la inseguretat i dèficit de mesures sanitàries que existeixen en els paritoris 2 i 3; en els magatzems; en Observació B d’Urgències i en la consulta d’Infermeria Psiquiàtrica.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha explicat que tant els mesuraments acústics com les de velocitat d’aire realitzades pel Servei de Prevenció de Riscos Laborals revelen un incompliment de la normativa.

Respecte al paritori 2, CSIF ha denunciat la situació que afecta l’eixida d’aire. Aquest se situa sobre el pes on es col·loca als nounats i ix a una velocitat de 8,8 m/s. El límit permès és de 0,25 m/s pel que se supera 35 vegades el que s’estableix per la llei. A això se sumen els “sons inacceptables” dels paritoris 2 i 3 amb “baluerns” i “so en forma de rugit”.

D’altra banda, el sindicat ha denunciat “les situacions greus d’inseguretat en els magatzems”. Sobre aquest lloc recalca “la inexistència d’una avaluació preventiva actualitzada; mala ventilació; o manca d’eixida d’emergències en un lloc on s’acumula material inflamable, la qual cosa agreuja el risc davant incendis“.

PSIQUIATRIA I URGÈNCIES DEL CLÍNIC SOTA EXAMEN

La central sindical també ha assenyalat que les “anomalies” s’estenen a la consulta d’Infermeria Psiquiàtrica. El sindicat explica que manca de llavamans, imprescindible per a la realització de qualsevol tècnica. Tampoc disposa de llitera i la ventilació és inadequada.

A més, aquesta estada no compta amb eixida d’emergència perquè el professional, en cas de generar-se una situació violenta –una cosa no descartable en una especialitat com a Psiquiatria-, puga escapar.

Finalment, el sindicat ha traslladat un requeriment al Servei de Prevenció de Riscos Laborals. Amb ell cerquen saber el nombre de treballadors accidentats en Observació B d’Urgències i una avaluació de riscos.

Assenyalen que en aquestes dependències el sòl antilliscant genera la frenada dels llits. Pel que sembla, aquesta circumstància ha derivat en diferents accidents laborals sense que la Direcció i Gerència de l’Hospital Clínic hagen posat solució. El sindicat ha denunciat totes aquestes qüestions davant Inspecció de Treball, que ja ha comunicat visita la setmana vinent.