El incremento de contagios consolida el avance de la sexta ola en dos barrios de Valencia
Un grupo de turistas se fotografía junto a las letras de Valencia en la Ciudad de las Artes y las Ciencias.

La sisena ona de la pandèmia consolida la seua expansió a la ciutat de València. Castellar-l’Oliveral i els Poblats Marítims són els dos barris amb major presència de coronavirus en aigües residuals. A aquestes els segueixen Camins al Grau, Ciutat Vella, Malilla i Extramurs.

Així ho confirmen les xifres de l’últim sondeig realitzat en les aigües residuals de la ciutat. La regidora del Cicle Integral de l’AiguaElisa Valía, ha explicat que “estem en una situació delicada i clarament ascendent. En vista de les dates cap a les quals anem, crec que la ciutadania ha de prendre consciència que estem en una situació clarament pitjor que la que teníem fa un mes o mes i mig”.

Respecte al cep del coronavirus, en les aigües residuals hi ha una gran presència de la variant delta. “Encara estem adaptant i calibrant els mesuradors per a poder seqüenciar i detectar la variant ómicron”.

VALÈNCIA REGISTRA LES PITJORS DADES DELS ÚLTIMS MESOS

Segons les dades, en el sondeig del 30 de novembre s’han localitzat 61 milions d’unitats genòmiques del virus per litre d’aigua. No es detectava una incidència del coronavirus tan elevada a València des d’el mes d’agost passat.

A més, es constata el creixement del virus perquè en només 15 dies s’ha duplicat la xifra. Les unitats genòmiques del virus per litre d’aigua han passat de 35 milions el passat 16 de novembre a 61 milions a la fi de mes, és a dir, el doble de quantitat en dues setmanes.

Hem entrat des de fa tres setmanes en una magnitud diferent. Veníem durant els mesos de setembre, octubre i, fins i tot, primers de novembre, d’una magnitud de 4 i 9 d’unitats genòmiques de virus per litre. Però en l’últim sondeig estem davant una xifra de 61 milions d’unitats genòmiques per litre”.