El incendio de Venta del Moro evoluciona favorablemente gracias a las precipitaciones

L’incendi a Venta del Moro (València) continua actiu encara que evoluciona favorablement gràcies a les últimes precipitacions. Va ser el diumenge 3 de juliol quan van començar les flames a causa d’un possible llamp.

El Centre de Coordinació d’Emergències ha estat aquesta nit refrescant la zona i operand amb drons amb cambra tèrmica per a detectar punts calents. En les últimes hores s’ha comptat amb la col·laboració de tres dotacions de Bombers de València; un oficial; dos sergents i quatre coordinadors.

Així mateix, s’ha sumat l’ajuda de quatre unitats de bombers forestals de la Generalitat Valenciana; quatre mitjans aeris; un vol de vigilància i una helitransportada.

CONDICIONS METEOROLÒGIQUES DE L’INCENDI

Les condicions meteorològiques han sigut claus en les labors d’extinció. El dilluns es creia que el foc estava totalment controlat però en les primeres hores de la vesprada les altes temperatures i el vent van reactivar les flames. En canvi, les precipitacions del dimarts han ajudat a millorar la situació de la zona. Fins al moment el foc ha cremat ja 1.300 hectàrees.

Una de les principals preocupacions d’emergències era que les flames arribaren al parc Natural de les Hoces del Cabriel. De moment aquesta situació s’ha evitat gràcies a pluja.

Va ser la mateixa consellera de justícia i Interior, Gabriela Bravo, qui ahir va agrair l’arribada de les precipitacions en visitar Venta del Moro per a conèixer de primera mà la situació de l’incendi. “La pluja caiguda en la zona ha afavorit l’extinció però hem de ser prudents”, va assenyalar.

Per a hui existeix optimisme i s’espera que la pluja afavorisca la fi de les flames. Així ho ha declarat aquest matí el SA de seguretat i Emergències, José María Ángel. Aquest ha realitzat un balanç d’última hora en el qual ha admès que ha sigut “nit tranquil·la”. A més, ha confirmat que les previsions per a avui són “bones”.