El primer gran incendio del verano afecta ya a 1.000 hectáreas de Venta del Moro
Un bombero trabaja en las labores de extinción del incendio de Venta del Moro. / CPBV

Les condicions meteorològiques (altes temperatures i vent de ponenthan reactivat l’incendi forestal a Venta del Moro. Es calcula que actualment ja hi ha 1.000 hectàrees cremades. A tot això, es creu que l’incendi d’aquesta localitat valenciana, situada a l’interior de la comarca de Requena-Utiel, es va poder ocasionar per un llamp.

El Centre d’Emergències de la Generalitat Valenciana informa que el foc va començar el diumenge prop del quilòmetre 34,5 de la CV-455. El dilluns la sensació dels professionals era bona i durant unes hores es va arribar a pensar que s’havia aconseguit controlar. En canvi, a primera hora de la vesprada (15.30 hores) el canvi del vent va complicar l’extinció provocant la reactivació del foc.

Per a les labors d’extinció estan treballant quinze unitats terrestres; tres helitransportadas de bombers forestals de la Generalitat Valenciana; onze mitjans aeris; sis autobombes tres dotacions i onze brigades del Consorci Provincial de Bombers de València. També s’ha demanat l’ajuda a la Unitat Militar d’Emergències, de mitjans de Castella-la Manxa i dos FOQUES, dos amfibis, dos helitransportadas i un helicòpter d’observació.

REUNIÓ DE COORDINACIÓ

Aquest matí s’ha celebrat la reunió de coordinació en el Lloc de Comandament avançat amb la presència del SA de Seguretat i Emergències; José María Ángel, el DG d’Interior, Salvador Almenar; la delegada de Govern, Pilar Bernabé; i representants de Bombers València.

L’objectiu ha sigut com han anat els treballs d’extinció de l’incendi de Venta del Moro en l’última nit. A més, també s’ha tractat de veure l’evolució del mateix en les pròximes hores.

D’altra banda, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va visitar ahir el Punt de Comandament Avançat. Puig va informar els mitjans que encara no s’han produït desallotjaments en poblacions pròximes. No obstant això, va assenyalar que sí han hagut evacuacions materials en algunes cases de camp pròximes al foc. A tot això, el president ha insistit que l’objectiu principal és la protecció de la població.