Era poc després de les 9 del matí del 8 de febrer quan les primeres flames van començar a prendre en l’empresa química Indukern. Un operari de 27 anys es trobava en ple transvasament de productes amb acetona però alguna cosa no va eixir bé en la seua execució. El resultat van ser cinc empreses arrasades i una evacuació de més de 3.000 treballadors. Hui, un any després del succés, molts ho recorden amb total claredat.

Després de l’incendi, la seguretat del Polígon Fuente del Jarro es va posar sobre la taula de totes les administracions públiques. Millorar els accessos des de la V-30, construir un segon túnel o ampliar la xarxa d’hidrantes per a garantir l’extinció de qualsevol incendi de la zona van ser algunes de les promeses que es van realitzar. No obstant açò, un any després les solucions continuen sense arribar, una situació que preocupa als treballadors de Paterna.

El balanç actual és el següent: una empresa tancada (Caselli), una altra en construcció (Gourmet) i dos traslladades (Arppe y la propia Indukern). Només una de les cinc afectades, Albir Producciones, ha pogut reprendre la seua activitat després de la reconstrucció de la nau calcinada.

Ara només falta saber el resultat del procés de peritatge iniciat per les asseguradores i veure si es compliran totes les millors promeses per a este polígon industrial, un dels més grans d’Espanya.