Iberia ha acordat amb Globalia comprar Air Europa per 1.000 milions d’euros, una operació que es tancarà previsiblement en la segona meitat de 2020. L’operació, que es finançarà amb deute extern i l’import del qual queda subjecte a ajustos basats en els estats comptables, s’abonarà en efectiu en el moment de tancament.

IAG, grup al qual pertany Ibèria, ha destacat que amb aquesta compra la seua “hub” (centre d’operacions) de Madrid es transformarà “en un vertader rival per als quatre ‘hubs’ més grans d’Europa: Amsterdam, Frankfurt, Londres Heathrow i París Charles de Gaulle”.

A més, permetrà el seu reposicionament com a líder en el mercat d’Europa a Amèrica Llatina i el Carib, així com l’obtenció d’unes significatives potencials sinergies en termes de costos i ingressos.

Air Europa és una de les principals aerolínies privades a Espanya, que opera vols regulars nacionals i internacionals a 69 destinacions, incloses rutes europees i de llarga distància a Amèrica Llatina, els Estats Units, Carib i nord d’Àfrica.

En 2018, Air Europa va facturar 2.100 milions d’euros, va obtenir un guany operatiu de 100 milions i va transportar a 11,8 milions de passatgers amb una flota a tancament d’exercici de 66 avions.