El huracán Danielle llega a Valencia con lluvias, tormentas y granizo
Varias personas caminan bajo sus paraguas durante una tormenta. / MARÍA JOSÉ LÓPEZ (EUROPA PRESS)

Les primeres pluges del mes de setembre podrien arribar al llarg de la vesprada a València. Hui l’interior de la província es troba en alerta per risc de precipitacions a causa de les restes de l’huracà Danielle.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha decretat una doble alerta groga aquesta vesprada. Segons les prediccions, s’esperen precipitacions acumulades de 20 litres per metre quadrat en una hora. A això se suma risc de tempestes amb possible calamarsa i ratxes fortes de vent. L’alerta groga es mantindrà activa des de les 15.00 hores fins a la mitjanit.

A l’alerta d’Aemet se suma la del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana. El 112 CV ha decretat una situació de risc groc. Aquest nivell d’alerta no suposa l’activació de la preemergència. No obstant això, avisen que les precipitacions poden generar problemes en unes certes activitats requerint l’adopció de mesures preventives.

Tal com ja es va avançar la setmana passada, la pluja que arriba hui a València és conseqüència de l’huracà Danielle. Aquest fenomen s’ha transformat en una borrasca que, malgrat tenir més influència en l’oest del país, també ha arribat fins a la costa llevantina.

EVOLUCIÓ DE LA BORRASCA A VALÈNCIA

Cara a el dimarts tornarà a reactivar-se l’alerta i aconseguirà una major part del territori autonòmic. Aemet activarà l’alerta tant a l’interior de València com a la província de Castelló des de primera hora de la jornada fins a la mitjanit. S’esperen probables ruixats i tempestes que podrien ser localment fortes o estendre’s d’una manera més feble i dispers. Les precipitacions s’estendran al dimecres i serà ja a la vesprada quan començaran a remetre.