El huracán Danielle llegará a España con fuertes lluvias: estas serán las zonas más afectadas
Imagen de archivo de una tormenta tropical. / EFE

Va ser divendres passat quan la tempesta tropical Danielle es va transformar en el primer huracà de la temporada. Encara que aquest va començar a formar-se a l’oest de les illes Açores s’espera que aquest cap de setmana arribe a Espanya.

Segons les últimes previsions, l’huracà ha canviat de trajectòria. Per això, podria aconseguir la costa oest peninsular arribant les restes en forma de vent i abundant pluja.

Tal com han assenyalat des de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), l’huracà trobarà aigües més fredes i condicions atmosfèriques desfavorables afeblint-lo en les pròximes hores. Cara al dijous, quan estiga prop d’Europa, es convertirà en una tempesta tropical. Posteriorment es preveu que la tempesta perda les seues propietats tropicals i acabe transformada en borrasca.

Quant als episodis de pluges, les previsions apunten a diverses jornades consecutives. Les precipitacions arrancarien aquest dissabte a la vesprada en Galícia i s’estendrien per la península durant el diumenge. Aquestes podrien ser molt abundants encara que els meteoròlegs assenyalen que no comportaran cap situació catastròfica. Serà el dimarts quan el temps comence a millorar i les pluges abandonen el país.

Les principals zones afectades per aquesta borrasca seran les regions més pròximes a la costa atlàntica. Galícia i Astúries seran les primeres autonomies afectades pel fins ara huracà. Cara al diumenge la borrasca s’estendrà a Cantàbria, País Basc, La Rioja, Navarra, Castella i Lleó. El dilluns les pluges colpejaran Andalusia i centre peninsular arribant a Madrid i Castella-la Manxa. A la nit la borrasca assotaria Aragó, Catalunya i finalment aconseguiria l’interior de les províncies de València i Castelló.

VALÈNCIA EN ALERTA PER CALOR

Al marge de les precipitacions, la Comunitat Valenciana viurà hui una jornada d’altes temperatures. El litoral de València i el sud d’Alacant han entrat en alerta groga per màximes de 36 graus. Per al dijous i divendres els mercuris continuaran sense grans canvis. Serà el cap de setmana quan torne a produir-se una pujada important de les màximes que podrien arribar fins als 38 graus durant el diumenge.