L’hostaleria de tota la Comunitat Valenciana es prepara per a baixar les persianes per segona vegada en un any. El Consell decretava ahir el seu tancament durant almenys dues setmanes, concretament fins al 31 de gener.

No obstant això, la data es podria allargar tal com va succeir el mes de març passat quan es va anunciar una quarentena de 14 dies que es va prolongar més de dos mesos; o a l’octubre, quan es va posar un toc de queda amb caducitat al desembre i que continua hui dia més endurit.

Des dels locals valencians la decepció ha sigut unànime. “És un desastre però l’estàvem esperant”, explica Paco Guillén, responsable del bar El Torero de València. “És una mesura massa dràstica perquè les ajudes són zero i ara cal continuar pagant empleats, seguretat social, impostos… és impossible, és impossible fer-se càrrec de tot”.

L’hostaler va parlar anit en els platons de 7 Televalencia per a mostrar la impotència del sector. “Després de tants anys treballant, ara és molt difícil aguantar”, va assenyalar. “Estem desemparats. Ells l’única cosa que volen és que nosaltres continuem pagant tot. Ens han donat la corda perquè ens pengem i si ens pengem nosaltres ells no ens han tancat, ho hem fet nosaltres”, lamenta.

L’HOSTALERIA FIXA LA MIRADA EN EL TRANSPORT I LES BOTIGUES

Respecte a tots els aliments comprats cara un pont de tres dies en la capital del Túria, Guillén confessa que ja estaven preparats per a un tancament immediat. “Dins del dolent, els hostalers ja som llestos. El que fem és comprar menys, anem retallant. Esperàvem això d’un dia per a un altre“.

L’hostaler també ha volgut recalcar que en els locals s’han estat complint totes les mesures sanitàries marcades. No obstant això, ha criticat l’incompliment que hi ha d’aquestes en el transport públic i en les cues de les botigues. “En la cua d’un Primark la gent no mesura la distància i fuma, ací què fem? És culpa nostra també?”.