La hostelería de Castellón abrirá el 16 de febrero como señal de protesta
Manifestación de hosteleros contra las restricciones del Consell.

L’Associació Hostalera de Castelló (Ashocas) ha anunciat que l’hostaleria de la província obrirà dimarts que ve 16 de febrer com a protesta a les restriccions del Consell per a frenar la tercera ona de la pandèmia.

Va ser el passat 21 de gener quan la Generalitat va decretar el tancament de l’hostaleria. Des de llavors ja han passat prop de tres setmanes i fins i tot s’espera que es prolongue més.

Davant aquesta situació, els hostalers de Castelló han posat el crit en el cel. A més, han ratllat la restricció de “sense sentit” i asseguren que “ja no aguanten més”. Per això, obriran el pròxim 16 de febrer en una jornada de protesta.

Obrirem amb totes les mesures de seguretat com hem fet fins ara”, han assenyalat. “L’hostaleria és l’únic sector que ha tancat els seus negocis per responsabilitat sol quan un dels seus treballadors ha donat o ha estat en contacte amb un positiu”.

Puede ser una imagen de texto que dice "1GF ABRIMOS HOSTELERÍA HOSTEI ŁOIO COCINA? convoca: ASHOCAS Asociación n Hostelera Castellón"

ELS HOSTALERS CRITIQUEN LA “INCOMPETÈNCIA” DE LA GENERALITAT

Des de l’associació han criticat a la Generalitat per no contenir la pandèmia malgrat les restriccions. A més, han recalcat que ells no són els responsables de la “incompetència” del Consell”.

Asseguren que la Comunitat Valenciana ha sigut de les autonomies “més severes”. Malgrat això, critiquen que no han aconseguit “contenir els contagis”. A més, apunten que hi ha altres regions amb l’hostaleria oberta i “l’índex de contagis és moltíssim menor”.

“Puig no té ni un sol argument per a continuar acusant-nos ni per a mantenir-nos ni un dia més en aquesta situació. Si hem d’esperar que l’índex de contagi estiga per davall de 100 a l’estiu encara no haurem obert“, protesten en el comunicat.

Ashocas considera que aquesta situació és una “confiscació” dels seus drets i han fet una crida al fet que altres associacions hostaleres de la Comunitat Valenciana se sumen a la jornada de protesta amb l’obertura dels seus locals.