Muere un joven de 19 años en un accidente de tráfico en Valencia
Hospital Clínico de Valencia.

La sisena ona del coronavirus continua creixent a portes del Nadal. A més, Ómicron continua augmentant i ja són sis els casos de contagi amb aquesta variant en la Comunitat Valenciana. Davant aquesta situació, els hospitals cada vegada sumen més casos Covid i encara que els nivells estan lluny dels viscuts fa un any, els sanitaris ja han alçat la veu d’alarma.

Mancant l’actualització d’aquest dilluns, la Comunitat comptava fins al divendres amb 28.452 casos actius. De tots ells, 694 persones estaven ingressades i 138 es trobaven en l’UCI. Aquestes dades suposen una pressió en planta del 7% i una pressió en UCI del 19,1%.

No obstant això, si es compara amb les dades de fa un any l’autonomia tenia 15.000 positius, 13.000 menys que ara. A pesar que la dada de contagis era menor, llavors els hospitalitzats i malalts en UCI eren el doble. En un dia com hui de 2020, els hospitals de la Comunitat comptava amb 1.391 pacients ingressats per Covid i 232 estaven en l’UCI.

Si bé les dades de gravetat de la malaltia estan lluny als actuals gràcies a la vacunació, els llits comencen a esgotar-se i la saturació sanitària ja ha començat a agafar forma.

TANCAMENT DE QUIRÒFANS I SUSPENSIÓ D’OPERACIONS

Segons dades de CCOO, l’Hospital de Gandia està sent el més perjudicat de València. Aquest centre sanitari ha aconseguit una situació crítica amb els llits UCI destinades a pacients Covid esgotades. A això se suma que les habitacions han hagut de doblegar-se i s’espera que l’àrea de cirurgia major ambulatòria es transforme molt prompte en zona UCI. A més, s’ha avançat la suspensió d’operacions que manquen d’urgència.

També són cridaners les dades de Xàtiva. Allí l’UCI de l’Hospital Lluís Alcanyís està al 60% de la seua capacitat. El mateix succeeix amb les xifres de planta, ocupades al 58% i només amb un 42% restant lliure.

Quant a la ciutat de València, l’Hospital Clínic també presenta problemes. El centre sanitari tancarà tres quiròfans per a habilitar una nova zona UCI en la qual instal·lar més llits. Aquesta mesura ja es va fer en la tercera ona de la pandèmia i ve motivada per un problema de fongs i de les obres d’un canvi en l’aire condicionat de l’hospital.