Les Falles celebren hui  ,a les 18.00 hores, un dels actes més solemnes i protocol·laris: l’Homenatge de les Forces Armades a les Falleres Majors de València, acte que compleix 31 anys d’història.

L’aquarterament de Sant Joan de la Ribera serà el lloc on les màximes representants de les Falles 2019, Sara Larrazábal Bernal i Marina Civera Moreno acompanyades de les seues Corts d’Honor; així com dels representants de totes les comissions de Junta Central Fallera, rebran l’homenatge de les forces armades, així com de la Guàrdia Civil.

Es tracta d’un acte replet de simbolisme en el qual se’ls transmet als més xicotets i a tots els assistents el valor de l’exèrcit i la labor que realitzen dia a dia en la consecució de la Pau. Després de la desfilada de gala i l’exhibició dels cossos de seguretat i defensa de l’Estat; i de l’emotiu homenatge als caiguts, es durà a terme la tradicional cremá de les dues falles realitzades per a l’ocasió.

La falla infantil porta per lema FFFFAAAASSS…Una explosió de sentiment (Falla, Alegria i Servei) i és obra de l’artista Juanjo García qui ha volgut jugar amb les sigles de les Forces Armades i el so d’un petard a punt d’explotar.

Per part seua, els artistes fallers Vicente Julián i Francisco Tarazona són els encarregats de donar vida a la falla gran, el lema de la qual és ” Forces Amades“, per tal de fomentar la tasca que diariament realitzen en pro de tots.

Las Falleras Mayores en el acuartelamiento de San Juan de la Ribera

A l’acte no faltaran les diferents autoritats militars, així com una representació d’homes i dones de diferents unitats de l’Exèrcit de Terra , a més del personal de la Unitat Militar d’Emergències de la Guàrdia Civil, de la Comandància de Marina i de l’Exèrcit de l’Aire…
Les FFMMV, Marina Civera i Sara Larrazábal, van assistir el mes passat a l’Aquarterament a la presentació dels esbossos de les falles de les FAS, on van ser rebudes pel Tinent General Francisco José Gan Pampols, cap de la Caserna General Terrestre d’Alta Disponibilitat i representant institucional de les Forces Armades a la Comunitat Valenciana, i van rebre una caramba de la Falla de les Forces Armades i la Guàrdia Civil que lluiran orgulloses avui durant l’acte.

 

Programa de Fallas 2019