Carnaval en la Alameda
Cuadro del Carnaval en la Alameda de Ignacio Pinazo

El barri de Russafa celebra hui la X edició del Carnestoltes, amb el lema ‘X Diversitat X Memòria‘.

El Carnestoltes és una festa amb unes importants arrels a la ciutat de València, que al llarg dels anys s’ha anat recuperant amb força, particularment en el barri de Russafa.

La celebració rememora la festivitat que tenia lloc ja en els segles XIX i XX, era una de les principals festes de la ciutat.

El rei Alfons XIII va prohibir la celebració en intramurs de la ciutat, i per això aquells que volien celebrar aquesta festa es van traslladar al barri de Russafa, que en aquells dies era un municipi independent que es trobava fora de les muralles de la ciutat.

Durant l’època de la Guerra Civil, Francisco Franco va prohibir també que tinguera lloc aquesta celebració, però a poc a poc aquesta tradició es va anar recuperant.

Russafa CulturaViva reaviva el Carnestoltes de Russafa

Fa 10 anys en Russafa es va recuperar aquesta tradició i gràcies al programa Russafa CulturaViva, en el qual es conjumina la labor de les associacions i col·lectius culturals i socials, del veïnat, l’hostaleria i comerços assentats en Russafa, que persegueix:

-Promoure el dialogue i la convivència entre la població del barri.

-Fomentar el desenvolupament comunitari i la interculturalitat del barri.

A més, el carnestoltes recupera la tradició carnavalesca dels grups d’immigrants, principalment de les comunitats llatines, tot això sense oblidar mai l’aire crític i satíric d’aquesta festa popular.

El Carnestoltes torna hui al barri de Russafa

Carnaval Ruzafa
Imagen de las ediciones anteriores del Carnaval de Ruzafa/ Foto: Mike Water-Visitvalencia

El carnestoltes recorrerà hui els carrers de València entre les 17 i les 22 hores, completant d’aquesta manera el programa d’actes que va començar el 8 de febrer.

El cercaviles pel barri de Russafa té el següent itinerari:

– Salida Parque Granero

– Calle Filipinas

– Literato Azorín

– Sueca

– Dénia

– Cuba

– Pintor Gisbert