Valencia entra en alerta amarilla por un temporal marítimo de viento y lluvia
Una persona camina por el centro de la capital en una jornada marcada por las lluvias y la bajada de temperaturas, en Madrid, (España), a 2 de octubre de 2020. Esto se debe a la llegada de la borrasca atlántica Alex que se profundiza desde ayer - Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

El cap de setmana de la Comunitat Valenciana estarà marcat a nivell meteorològic per el pas de la borrasca Arwen. La Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat la alerta groga davant l’arrencada de fortes ratxes de vent.

La zona de major perill serà el nord de Castelló. Aquesta divendres entrarà en risc per vent del nord-oest de fins a 80 quilòmetres per hora. A això se sumaran gelades febles a l’interior de la província amb un descens de les temperatures. Les màximes no superaran els 16º mentre les mínimes cauran fins a 1º en punts com Morella.

A la província de València no s’espera alerta per a hui però sí que bufarà vent del nord-oest fluix, amb intervals una mica més intensos al llarg del dia. Predominarà el cel poc nuvolós i les temperatures mínimes en lleuger descens fins als 2° a l’interior i els 8° en el litoral.

EL FORT VENT TAMBÉ ASSOTARÀ A VALÈNCIA

Cara al dissabte l’alerta groga augmentarà. Aquesta abastarà tot el nord de Castelló durant el matí i s’ampliarà a la totalitat de la província a la vesprada. A més, no es descarten gelades i precipitacions febles amb cota de neu en els 1.000-1.200 metres d’altura i descendint al llarg del dia.

En aquesta jornada, la borrasca Arwen també aconseguirà el litoral nord d’Alacant. Allí s’esperen fenòmens costaners en bufar vent de l’oest i nord-oest força 7.

Quant a la província de València, s’espera una situació més favorable. Predominarà el cel poc nuvolós augmentant a intervals nuvolosos durant les hores centrals. Les temperatures patiran pocs canvis encara que es preveuen gelades febles en punts de l’interior. Respecte al vent, serà ocasionalment fort en punts del litoral de la meitat sud però sense necessitat d’activar el nivell d’alerta.

El diumenge la borrasca Arwen passarà amb força per la totalitat de la Comunitat Valenciana. Romandrà en alerta groga la província de Castelló; l’interior de València i Alacant; i tot el litoral sud. Les ratxes de vent seran de fins a 70 km/h mentre en el mar serà de força 7.

Al marge del fort aire, no es descarten precipitacions febles a l’interior de la meitat nord de València en la segona meitat del dia, amb cota de neu entorn de 800-1.000 metres. També hi haurà gelades febles i els mercuris descendiran a màximes de 15º i mínimes de 1º.