Emmarcada en les activitats destinades a la promoció de la lectura de l’Ajuntament de Benetússer, la 3a Plaça del Llibre de la localitat es va celebrar amb la participació d’un gran nombre de xiquets i adults en les diferents activitats proposades. Així, durant tot el matí, la plaça de l’Ajuntament es va transformar en un punt de trobada per a la lectura en veu alta, intercanvi de llibres de segona mà, presentació i signatura de llibres, tallers i contacontes en una jornada organitzada des de la regidoria de Biblioteca. “A poc a poc anem incorporant noves propostes per a interessar a un públic més ampli en noves maneres de viure la lectura, no solament des de l’adquisició de nous coneixements i de l’entreteniment, sinó també en el gaudi a través d’activitats col·lectives que ens enriqueixen com a poble”, assenyala la regidora de Cultura, Engracia Arias.

PRIMER COSPLAY LITERARI DE BENETÚSSER

Prova d’això, ha sigut la posada en marxa del primer cosplay literari amb el qual l’ajuntament proposava a la ciutadania vestir-se de personatges de les seues històries favorites, així com d’autors o autores emblemàtics. Una proposta que va ser celebrada amb la trobada de diversos protagonistes de les històries d’Harry Potter, Antonio Machado, personatges d’històries de l’horta valenciana o Isadora Moon. El premi grupal, consistent en un val de 80 euros per a adquirir llibres en la llibreries locals i entrades gratuïtes per a un espectacle del CC El Vaig moldre, va anar a parar a l’associació musical Dolxaraina, que va fer les delícies del públic assistent amb els seus performances en la plaça. Per part seua, a nivell individual va ser reconegut el xiquet H. Parra i la seua composició d’Harry Potter premiada amb un val de 50 euros per a adquirir noves lectures i una entrada per a gaudir en el CC El Vaig moldre.

A més, la present edició va comptar també amb la participació de l’alumnat dels centres educatius de primària i secundària de Benetússer amb la creació de centenars de marcapáginas personalitzats que van ser exposats en la plaça de l’Ajuntament, a més d’amb la col·laboració de Somnis de Paper, Librolandia, Versos al Vent, Incluversa, Grup de Danses Hawwara i l’editorial convidada Iglú Edicions.