Plaza Reina
Plaza Reina

La Plaça de la Reina de València sí que podrà reformar-se. El Ministeri d’Hisenda, per mitjà del Tribunal de Recursos Contractuals, ha desbloquejat l’adjudicació de les obres. Aquesta es va detenir el mes de juliol passat quan la signatura Bertolín, competidora en el concurs de l’execució, va presentar un recurs després de ser rebutjada.

La companyia va al·legar que l’Ajuntament de València no havia fonamentat prou la seua exclusió en ser rebutjada per oferir preus més baixos del normal. A això es va sumar un altre recurs de la Unió Temporal d’Empreses Orthem-Guerola després del procés. No obstant això, tots dos s’han rebutjat per part d’Hisenda.

Ara tot apunta al fet que les obres s’adjudicaran a la UTE Edifesa Collosa en ser la que havia aconseguit major puntuació en la licitació. En aquest cas, l’adjudicació comptarà amb un import que fregarà els 11 milions d’euros. S’espera que avui es faça efectiva l’adjudicació en la Junta de Govern Local per a arrancar pròximament les obres.

AIXÍ SERÀ LA PLAÇA DE LA REINA DESPRÉS DE LA REMODELACIÓ

La renovada Plaza de la Reina de València serà més verda que l’actual amb la creació d’un bosc urbà. El consistori preveu comptar comptar amb 115 exemplars arboris enfront dels 53 actuals. Aquests arbres al costat de la instal·lació de pèrgoles suposarà la creació de més de 1.300 metres quadrats d’ombra.

A més, la plaça es completarà amb la instal·lació de una zona de jocs infantils; difusors d’aigua per als mesos de calor; i el soterrament dels contenidors.

L’objectiu de l’Ajuntament de València és que una vegada arranquen les obres aquestes tinguen una duració de 12 a 15 mesos.