Deu hàbits per a tindre una dieta sana i equilibrada sense esforç

Per a gaudir d'una bona salut, bon humor i descansar adequadament, és necessari evitar aliments que forcen al cos a treballar en excés.

34
dieta

Els aliments que prenem i com els prenem són la clau de la nostra salut i la nostra qualitat de vida. Moltes vegades malgrat intentar cuidar-nos, ens sentim esgotats, amb refredats, problemes de somni o d’ànim i això són símptomes que alguna cosa no funciona en el nostre organisme.

Des de l’Institut Macrobiòtic d’Espanya han destacat que per a gaudir d’una bona salut, bon humor i descansar adequadament, és necessari evitar aliments que forcen al cos a treballar en excés per a digerir-los o que directament ho desvitalitzen com els aliments processats, refinats, sucres o excés en el consum de lactis o carn.

“Una bona alimentació serà aquella que ens òmpliga de vitalitat, que ens faça sentir amb un bon nivell d’energia i que ens aporte claredat mental. Els productes que ens ajudaran a aconseguir-los amb molt senzills: els que han consumit des de sempre les nostres àvies. Parle de cereals integrals en gra, verdures de temporada ecològiques perquè abans no s’utilitzaven els fertilitzants i productes químics que s’empren avui dia i, per descomptat, llegums”, ha explicat Patricia Restrepo, directora de l’Institut Macrobiòtic d’Espanya.

Al costat de #això, Restrepo ha assegurat que “és molt important prendre bons productes, però per a promoure una bona salut també és necessari que la nostra alimentació siga rica i variada per a tindre una aportació adequada d’hidrats de carboni complets, minerals, proteïnes, vitamines, lípids, oligoelements i líquids”.