La regidoria de Mobilitat Sostenible ha organitzat, emmarcada en l‘European Mobility Week, la Setmana de la Mobilitat per tercer any consecutiu. El preludi serà el dia 13 amb l’exposició “Tio Pepe. Cabanyal”, comisariada per José García Poveda “El Flaco”, encara que és el dia 15 quan dóna començament la Fira de la Mobilitat, que marca l’inici oficial.

El coordinador general de l’àrea de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha destacat que “enguany, la Setmana de la Mobilitat es desenvolupa del 15 al 22, però nosaltres ens avancem i la inaugurem amb una exposició dedicada al conegut com Tio Pepe, pioner activista de la bicicleta i veí del Cabanyal”, ha explicat.

L’inici oficial ho marcarà la Fira de Mobilitat, que estarà entre els dies 15 i 16 de setembre en la plaça de l’Ajuntament. “Aquesta serà la tercera edició i la veritat és que ha anat creixent en activitats i assistència. Enguany hi haurà més expositors i més espai per a totes les activitats. També podran conèixer-se diferents tipus de cotxes elèctrics, patinets, motos, noves bicicletes, etcètera, i es faran activitats de conscienciació”, ha afirmat el regidor.

Activitats per a totes les edats

Durant els dies posteriors a la Fira de la Mobilitat, s’organitzaran diferents activitats entre les que destaquen el recorregut de «Bici per a totes» i el seu posterior esmorzar popular el dia 17, «La ciutat de les xiquetes i els xiquets» el 19 o la projecció del documental «Per què pedalegem» (Why we cycle), de les directores Arne Gielen i Gertjan Hulster i el seu posterior col·loqui. “Els col·legis eixiran al carrer i donaran la seua opinió sobre com és l’espai públic i com pot millorar-se la seguretat i l’accessibilitat”, ha concretat Grezzi sobre «La ciutat de les xiquetes i els xiquets», una acció creada pel pedagog Francesco Tonucci.

Celebració del Dia sense cotxe

València també s’unirà, com cada 22 de setembre, al Dia sense cotxe. S’alliberarà de tràfic la plaça de l’Ajuntament des de les 14.00 hores fins a les 22.00 hores i s’oferirà transport públic gratuït a través de l’EMT.

Es realitzaran, a més, activitats lúdiques tant infantils com per a un públic més general al llarg del dia. “Volem celebrar que València siga una ciutat emblema del canvi de paradigma cap a una mobilitat més sostenible, que estem reduint els vehicles motoritzats personals més contaminants i apostant pel transport públic”, ha assenyalat el també regidor delegat de Mobilitat Sostenible.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, presenta el programa de la Setmana de la Mobilitat Sostenible.

Visita del gurú mundial de la bicicleta

L’Ajuntament rebrà la visita del director executiu de Copenhagenize Design Company, Mikael Colville-Andersen, consultor internacional i expert en mobilitat urbana.

“València té vocació de ser la capital mediterrània de la bicicleta i la Copenhaguen del Mediterrani, així que estem orgullosos de poder rebre-li”, ha indicat el regidor. El dia 19 hi haurà una conferència oberta al públic on xarraran i debatran sobre com es pot dissenyar una ciutat per a aconseguir aquests objectius.

Fallece un hombre por un accidente con un patinete eléctrico