La Fiscalia de la Gürtel rebaixa a quatre anys la petició de presó per a Ricardo Costa

També s'ha anunciat la reducció per a Correa (de 22 anys a 7 anys i 3 mesos), Crespo (de 22 a 13 anys i mitjà) i El Bigotes (de 27 a 16 anys).

65
fiscalía
Ricardo Costa junto a su mujer a la salida de uno de los juicios de la trama Gürtel.

L’Audiència Nacional reobri el judici a la branca valenciana de la Gürtel, que entra en la seua recta final amb els informes de la Fiscalia. Els 19 acusats, d’entre els quals nou d’ells van reconèixer haver finançat al PP valencià amb una mica més d’un milió d’euros en les campanyes electorals de 2007 i 2008 a canvi d’una rebaixa en la pena per a evitar la presó, han acudit avui a la seu de l’Audiència Nacional a Madrid per a posar fi al cas.

El ministeri públic contemplava la possibilitat d’atenuar la pena d’alguns dels acusats en haver confessat la seua participació en un suposat finançament il·legal. La Fiscalia que demanava tant per a el “capitost” de la trama Francisco Correa com para Pablo Crespo i Álvaro Pérez “El Bigotes” més de vint anys de presó, ha rebaixat la petició de presó a 7 anys i 3 mesos en el cas de Correa, 13 anys i mig de presó per a Crespo i 16 anys per al responsable d’Orange Market, “El Bigotes”.

Després de les confessions que van fer durant les seues declaracions en el judici pel presumpte finançament il·legal de la formació política, els líders de la trama compten amb un gran atenuant en haver col·laborat amb la Fiscalia.

L’exsecretari general del PP de la Comunitat València Ricardo Costa, la participació de la qual ha sigut valorada per la Fiscalia, s’enfrontarà a 4 anys i tres mesos de presó en lloc dels 7 anys i 9 mesos que s’havien sol·licitat.

Una vegada acabat els informes de la Fiscalia els 19 acusats han tingut l’oportunitat de fer ús de la seua última paraula si ho consideren oportú. Amb açò el judici queda vist per a sentència.