PSPV
sandra ribó

Els números quadren i l’Ajuntament de València podria tornar a tindre un govern d’esquerres quatre anys més amb una simple encaixada de Joan Ribó i Sandra Gómez. Els 10 regidors de Compromís i els 7 del PSPV-PSOE sumen els 17 escons de la majoria absoluta en el consistori. No obstant això, i malgrat estar clar l’objectiu de formar un nou govern progressista, la corda es tiba amb el repartiment de les regidories.

La segona edició del Govern de la Nau es quedaria sense un dels seus actors de cara a aquestes negociacions, en quedar Unides Podem sense representació municipal. Les trobades per a avançar en el nou govern podrien començar aquesta mateixa setmana. Aquest, almenys, és el desig expressat per la socialista Sandra Gómez. I àrees conflictives en l’anterior legislatura com la de Cultura Festiva i Mobilidad Sostenible podrien estar en el centre de les converses, així com Habitatge, de la qual fins ara estava al càrrec la candidata de Unides Podem, María Oliver.

L’alcalde electe de València, Joan Ribó, va assegurar després de la nit electoral que en la formació de govern de coalició amb el PSPV “tot està per discutir” i que el puzle “no està ni muntat” encara que ha dit que “ha de ser diferent”. Gómez, per part seua, ha demanat serenitat i ha garantit que tant la negociació com el govern tindran un lideratge compartit.

Les urnes li van donar la força a Compromís, la força més votada a la ciutat i 10 regidors –un més que en 2015-. El PSPV és ara la tercera força de la ciutat amb 7 edils, dues més que en els anteriors comicis. Per això, Gómez reivindica de cara al nou pacte que el creixement del PSPV-PSOE ha permés mantindre el Govern de la Nau.

La socialista també ha avançat que la prioritat és determinar els reptes de la ciutat abans que el repartiment de regidories; mentre que Ribó ha proposat àrees gerencials “més articulades” per a treballar de forma més ràpida i eficaç que en els últims quatre anys. Dos plantejaments que hauran d’arribar a un punt de trobada abans de la formació dels nous ajuntaments, fixada per al 15 de juny.