gripe

El Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESM-CV) ha assegurat que existeix una “sobrecàrrega important” que està provocant els afectats per la grip en les Urgències dels Centres d’Atenció Primària dels Hospitals.

Segons el secretari general del sindicat, el doctor Andrés Cánovas, i a l’espera que la conselleria de Sanitat publique els casos d’infectats dels últims dies de 2017, ha assegurat que encara que no hi ha problemes d’ingressos hospitalaris perquè la majoria dels casos estan sent tractats a casa”.

Cánovas ha manifestat que la malaltia es caracteritza perquè té molts dies d’evolució i la majoria dels malalts estan acudint a les Urgències per a sol·licitar l’atenció **domicilirñia, per la qual cosa no hi ha quasi ingressos.

L’epidèmia de grip d’enguany s’ha avançat dues setmanes a la Comunitat. A la fi de desembre de l’any passat, es enregistraren més de 105 infectats per cada 100.000 habitants. La malaltia arriba en un moment bastant inoportú ja que els Centres de Salut estan tancant les seues instal·lacions a la vesprada fins al 8 de gener un fet que obliga als malalts a desplaçar-se als hospitals per a ser tractats.

Un dels hospitals que es va veure més afectat va ser el General de València, que en les últimes hores ha vist com les seues sales d’espera s’omplien i alguns pacients portaven diverses hores fins a ser atesos.