Grezzi

La Comissió d’Urbanisme ha aprovat el Pla de Seguretat Vial, que estableix estratègies a curt, mitjà i llarg termini per a la seua aplicació durant els pròxims cinc anys. El text ha sigut aprovat amb els vots favorables dels representants del Govern de la Nau, i pretén la implantació de tot un seguit de mesures per a aconseguir una ciutat més amable, accessible i sense accidents.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha recordat que el text “conté vuit línies estratègiques que aconsegueixen la millora de les infraestructures, de l’educació i la divulgació vial, del procés de recollida de dades i estudi en profunditat dels punts on es produeixen accidents, i tot un seguit de accions que quasi tots els serveis i regidories de l’Ajuntament han d’anar desenvolupant per en col·laboració amb la DGT”. A més, el delegat ha destacat la participació de la Policia Local i tota l’àrea de Protecció Ciutadana des del primer moment i totes les fases d’elaboració del Pla, així com de totes les entitats i col·lectius, com l’EMT, FGV i uns altres.

Grezzi ha lamentat, no obstant açò, el vot en contra dels representants del Grup Popular “que –ha assegurat- continuen estant en contra de la seguretat vial a València, com quan governaven i rebutjaven les nostres propostes per a reduir l’accidentalitat en els nostres carrers”. També s’ha referit al vot d’abstenció de Ciutadans, i ha qualificat de “incomprensible que algú no tinga un posicionament clar respecte a la seguretat en la seua ciutat, a pesar que eixa falta de posicionament arribe d’un partit que sempre s’absté en tot”.

Menys aparcament i més carrils de conducció

Tal com expliquem el passat mes de maig, durant la presentació del Pla de Seguretat Vial Grezzi ja va avançar que l’objectiu era fer una ciutat més segura. Un Pla en el qual destacava un punt en concret recollit en el diari Levante EMV: “la possibilitat d’eliminar l’estacionament de les vies principals amb la finalitat d’augmentar la capacitat i fluïdesa tant del transport públic com d’altres maneres de transport sostenibles”.

És a dir, amb esta nova mesura la Regidoria de Mobilitat conduïda per Grezzi suprimiria l’aparcament de cotxes de les avingudes més importants i transitades de València. Unes vies els noms de les quals es desconeixen encara però que acollint-se a la característica assenyalada de “principals” podrien ser espais com Blasco Ibáñez o Regne de València. L’Ajuntament destinaria l’espai d’estacionament a l’ús de vianants, en el cas d’ampliar les voreres, o a l’ús d’autobusos i taxis i fins i tot bicicletes si es crearen carrils específics.

El Partit Popular en contra del Pla de Grezzi

El regidor del Grup Municipal Popular, Alberto Mendoza, ha manifestat la seua sorpresa després de l’aprovació del Pla de Seguretat Vial de l’Ajuntament de València. “La pràctica totalitat dels objectius d’este pla impliquen de manera directa a la Policia Local, com són el reduir el risc d’atropellaments a vianants i ciclistes, la conducció sota begudes alcohòliques i la velocitat al volant entre uns altres. No explicar activament amb ells és deixar este pla a mig fer”, ha manifestat l’edil popular.

Mendoza ha apuntat que “hem pogut comprovar que els agents implicats són l’Àrea de Mobilitat, el de Protecció Civil, el d’Educació, el de Desenvolupament Urbà, l’EMT, FVG, Mesa de la Mobilitat, centres escolars, Federació de Veïns i Mitjans de comunicació Locals, però no es compta amb l’Àrea de Protecció Ciutadana”.

“L’adopció de mesures sense comptar amb els informes tècnics de la Policia Local, la improvisació en la peatonalització a colp de macetero, els canvis de les línies de l’EMT en contra del criteri dels veïns, i la imposició d’una regulació semafórica al gust personal de Grezzi, són les vertaderes causes que han produït l’increment de la inseguretat vial,” ha assenyalat.

A més, Mendoza també ha denunciat l’absència de campanyes d’informació i conscienciació per a prevenir els accidents de trànsit. “És bochornoso que Ribó no haja fet ni una sola campanya de seguretat vial fins ara per a protegir a vianants, ciclistes i conductors i apostar per una accidentabilidad zero”.