Greenpeace

Després de tres jornades completes en la Marina Real de València, el vaixell almirall de Greenpeace, Rainbow Warrior, salparà hui del port valencià per a posar rumb a la seua pròxima destinació: Mallorca.

No obstant açò, si encara es vol recórrer el mític vaixell de l’ONG no hi haurà problema i és que romandrà obert de 10:00 a 13:00 hores i de nou a la vesprada de 16:00 a 19:00 hores, segons han informat des de la pròpia organització ecologista.

El Rainbow Warrior ha visitat Espanya amb una finalitat molt clara, denunciar la situació de contaminació que patixen les aigües i costes mediterrànies per culpa dels plàstics. Esta campanya denominada “Menys plàstics, més Mediterrani” que hui conclou a València, seguirà en l’illa mallorquina durant dos dies per a posar rumb a la destinació final: Barcelona, on a més d’un concert en coberta durà a terme diverses activitats divulgatives i trobades amb periodistes igual que s’ha fet en la capital del Turia.

Durant la navegació, l’organització ecologista també està realitzant diverses recerques que compten amb la presència de científics independents del CSIC-CEAB (Centre d’Estudis Avançats de Blanes), referent en els estudis sobre esta temàtica.

Així és el Rainbow Warrior
El model original d’este buc es va construir l’any 1955 perquè el Ministeri d’Agricultura britànic poguera treballar en ell realitzant recerques i no va ser fins a 23 anys després quan Greenpeace ho va adquirir per a convertir-ho en un vaixell de manifestacions i protestes contra el maltractament mediambiental donant-li el nom de “Guerrero de l’Arc de Sant Martí” (Rainbow Warrior) per una profecia dels nadius americans.

Dins d’ell els visitants han tingut l’oportunitat d’experimentar personalment com és la vida en este buc de l’ONG així com conèixer el seu funcionament. A més, Greenpeace ha impartit diferents tallers i experiments relatius a la contaminació dels mars i oceans per a conscienciar a la societat d’aquesta xacra social.