pabellón

El 2022 porta amb si nous projectes per a la capital valenciana. Un nou pavelló esportiu, la remodelació d’algunes de les principals avingudes de la ciutat i la possible volta a les obres del nou Mestalla són algunes de les novetats que arribaran enguany.

PAVELLÓ ARENA

Les obres del nou pavelló multiusos ‘Casal Espanya Arena’ que impulsa l’empresari Juan Roig, va començar a alçar-se durant l’estiu de 2020. Aquest estadi pretén ser referent en el bàsquet a nivell internacional com a seu del València Basket Club. A més, també espera acollir multitud de concerts i partits de la NBA.

El recinte tindrà una capacitat per a 15.600 seients i un aforament màxim de 18.600 per a concerts. També inclourà un parc públic de 20.000 metres quadrats. També comptarà amb més de 1.300 places de pàrquing tant subterrani com en altura.

Aquest pavelló suposarà un desemborsament de 220 milions d’euros. A més, recentment s’ha conegut que Llicències d’activitat ha concedit l’autorització d’obres per a la segona fase de l’estadi València Arena. Pel que en 2022 podria arribar a estar finalitzat per complet.

BULEVARD VERD GARCÍA LORCA

Los 6 grandes proyectos que llegarán a Valencia en 2022
Disseny del futur bulevard García Lorca.

L’Ajuntament de València ha donat llum verda a la creació del futur bulevard García Lorca. Aquest nou espai cobrirà la platja de vies del Parc Central i la transformarà en una zona verda de 49.000 metres quadrats amb un quilòmetre de longitud.

La reurbanització de l’entorn contempla un espai totalment naturalitzat, sense recorreguts longitudinals de vehicles, sinó accessos d’entrada i eixida als blocs d’edificis en bucle; voreres de sis i dotze metres; i dos carrils bici bidireccionals de tres metres d’amplària, en tots dos laterals.

Les obres costaran 400 milions d’euros i connectarà l’Estació del Nord amb els barris del sud. A més, es prolongarà fins al nou i renaturalizado llit del Túria. Les obres es realitzaran entre finals de 2022 i principis de 2023. Per tant, no estarà acabat però serà possible veure com va prenent forma.

REPRESA DEL NOU MESTALLA

Los 6 grandes proyectos que llegarán a Valencia en 2022
Estructura del Nou Mestalla amb les obres paralitzades.

Des de fa 15 anys el nou estadi del Mestalla està petrificat. L’Ajuntament porta temps exigint al club que es reinicien les obres o, en defecte d’això, es cancel·larà el permís i l’espai donarà vida a altres projectes. Les previsions apunten al fet que l’estadi seguirà avant després de l’arribada del fons CVC a LaLiga.

El València CF ha manifestat que sí que existeix la intenció de reprendre les obres. De fet, s’ha posat sobre la taula l’opció de vendre el Mestalla actual per a fer front als costos de la nova construcció. A més, es calcula que els ingressos per a infraestructures provinents del fons CVC deixaran una inversió de 80 milions destinada per a la creació del nou estadi. En definitiva, aquest 2022 el club haurà de presentar a l’Ajuntament el pla del nou Mestalla i reprendre les obres.

LÍNIA 10 DE METROVALENCIA

Así será la futura línea 10 de Metrovalencia
*Les parades marcades en el mapa són orientatives segons les estacions anunciades per Metrovalencia.

Després d’anys d’espera i retards en el projecte, aquesta primavera la Línia 10 de Metrovalencia tirarà a rodar. Una nova connexió que permetrà unir el centre de la ciutat amb el barri de Natzaret, passant per la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Amb un recorregut de 5,3 quilòmetres, la línia comptarà amb 8 estacions i parades: 3 subterrànies i 5 en superfície. Alacant, Russafa, Amado Granell/Montolivet, Quatre Carreres, Ciutat Arts i Ciencies/Justícia, Oceanogràfic, Moreres i Natzaret són els noms de cadascuna d’elles.

A més, estarà connectada amb la resta de les línies de metro a través de dos passarel·les per als vianants. La primera comunicarà les parades d’Alacant i Xátiva amb un túnel de 260 metres de llarg per a unir tots dos vestíbuls amb tapissos rodants. La segona connectarà les parades Alacant i Bailèn. Per a això s’aprofitarà la passarel·la per als vianants que creua el túnel de Germanías i que actualment està en desús.

REMODELACIÓ DEL PARC GULLIVER

Imagen de los toboganes de la zona del Gulliver.

Una altra dels projectes per a 2022 és la remodelació del parc Gulliver. Aquest pla inclou una rehabilitació i condicionament de la urbanització interior, de les instal·lacions i la pròpia figura de jocs. Tot això dins d’un paquet de 750.000 euros en el qual també s’inclouen altres projectes per a la millora de parcs i jardins.

A més, recentment s’ha realitzat una reforma en la seua skatepark en vistes a aquesta futura remodelació. També afectaria la seua pista de patinatge i albergaria entre 1.200 i 1.500 metres quadrats del vell llit del riu Túria.

VALÈNCIA CAPITAL MUNDIAL DEL DISSENY

València ha sigut seleccionada per la World Design Organization com a Capital Mundial del Disseny per a l’any 2022. Les més de 100 activitats, 150 ponents de primer nivell, 70 convenis, 25 espais i prop de 100 entitats implicades que inclou l’intens programa dels pròxims mesos són la materialització tangible d’un esdeveniment concebut per a transcendir molt més allà de 2022.

El programa aspira a posar definitivament a València en el punt de mira com a capital mundial del disseny, multiplicant i portant al següent nivell les desenes de projectes professionals, accions i intervencions, exposicions, congressos i trobades professionals, publicacions i produccions pròpies que han estat calfant els motors de la capitalitat al llarg de 2021 provocant un impacte positiu real sobre València i el seu teixit social, econòmic i creatiu.