Amenaça de gota freda en la Comunitat

Dimecres i dijous s'esperen fortes precipitacions a causa de l'entrada d'una DANA

Tornen les fortes pluges i el mal oratge a la Comunitat Valenciana. L’Agència Estatal de Meteorologia ha emès un avís especial per temporal de gota freda en l’àrea mediterrània que tindrà els seus majors efectes cap a meitat de setmana.

La inestabilitat meteorològica es deu a l’entrada a partir del dilluns d’una DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts) pel Cantàbric oriental que s’anirà desplaçant al llarg del dimarts 10 de nord a sud per l’est de la Península i romanent, possiblement, estacionària entre el sud-est peninsular i el nord d’Àfrica durant els dies següents.

Aquesta DANA, coneguda popularment com a gota freda, afectarà en major mesura a l’àrea mediterrània. S’esperen en els pròxims dies precipitacions fortes, ocasionalment molt fortes, vents intensos i mal estat de la mar.

Dimecres i dijous es preveu que seran els dies de major inestabilitat segons l’evolució que presenta aquesta gota freda. Concretament les precipitacions més intenses s’esperen el dimecres en la Comunitat Valenciana. Segons adverteixen des d’AEMET, xicotets canvis en l’evolució de la dana i en el règim de vents en nivells baixos, podrien desplaçar els màxims de precipitació a altres zones del sud-est peninsular.

Avisos decretats per AEMET per a dimecres 11 de setembre

El temporal també afectarà altres zones de la Península, amb precipitacions persistents en l’àrea cantàbrica el dimarts 10 i vents forts en àmplies zones de la Península el dimarts i dimecres, sobretot en zones de muntanya.

Així mateix serà significatiu el descens tèrmic el dimarts, que podrà ser fins i tot extraordinari en zones de l’interior peninsular. S’esperen nevades a Pirineus a partir d’uns 2000/2200 metres.