Una gota fría amenaza las Fallas de Valencia
Una calle de Valencia bajo el

El refranyer popular diu que després de la tempesta arriba la calma però aquesta vegada no serà així. El pitjor del temporal encara no ha passat i València es prepara per a una gota freda que amenaçarà l’arrencada de les Falles.

L’Agència Estatal de Meteorologia ha emès un avís especial en el qual alerta de l’arribada d’una dana (depressió aïllada en nivells alts). Segons Aemet, el dimecres entrarà per l’oest augmentant significatiu la inestabilitat en la Península.

Asseguren que això, unit a les temperatures altes pròpies de l’estiu i la convergència sobre l’interior peninsular de flux amb alt contingut d’humitat, tant atlàntic com mediterrani, donarà lloc a tempestes generalitzades sobre tota Espanya.

Des d’Aemet assenyalen que les tempestes seran freqüents, pràcticament generalitzades i localment fortes o molt fortes. A més, tindran una gran quantitat d’aparell elèctric i podran anar acompanyades de ratxes de vent forts o molt forts. A això se sumarà la possibilitat d’una calamarsa superior a dos centímetres.

Respecte a quan plourà més, el comunicat indica que les tempestes podran tenir lloc a qualsevol hora del dia. No obstant això, s’espera que siguen més freqüents durant les vesprades del dimecres i del dijous a causa de la influència del calfament diürn a l’interior peninsular.

És probable que, per la posició de la dana, les tempestes siguen menys freqüents en l’extrem sud peninsular. No obstant això, tot apunta de moment al fet que València estarà entre les províncies afectades.

Quant a l’evolució de la gota freda, els models assenyalen que a partir del divendres la dana s’afeblirà. Conforme s’integre en la circulació general atmosfèrica allunyant-se de la Península, finalitzarà aquest episodi de tempestes.

VALÈNCIA EN ALERTA GROGA

La província de València entrarà hui en una nova alerta groga. De 12.00 a 23.00 hores serà l’interior nord valencià qui visca la pitjor part de les precipitacions. Aemet ha activat l’alerta per risc de tempestes i calamarsa.

A pesar que la ciutat quedarà fora de risc, també espera episodis de pluja. Hui predominarà el cel nuvolós amb probables ruixats que coincideixen amb la cita de la Plantà de les Falles.

Per al dimecres el nivell d’alerta groc s’estendrà i afectarà la totalitat de la província. València començarà el dia amb un cel nuvolós o cobert que portarà ruixats acompanyats de tempesta. A més, des d’Aemet destaquen que no les precipitacions puguen ser localment fortes a l’interior septentrional a partir de migdia.

De moment, les pluges ja han provocat els primers desperfectes en els monuments fallers. L’aiguat caigut el dilluns ha deixat impactants imatges com l’enderrocament de la rematada en la falla de Sueca Literat Azorín.

>> EL TEMPS DE LA SETMANA FALLERA DIA A DIA <<