temporal

Les pluges intenses arribaran aquest dimecres a la Comunitat Valenciana de la mà de l’entrada d’una Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA), la qual cosa es coneix popularment com a gota fria. Aquesta inestabilitat farà que estiguem en avís taronja per precipitacions acumulades que poden arribar fins a 100 litres per metre quadrat en 12 hores i de 40 litres en una hora.

L’avís taronja també s’instal·larà en el litoral de Castelló en aquest cas per fenòmens costaners, el vent bufarà del nord-est amb força 8 i provocarà ones de tres a quatre metres. La província de Castelló estarà també en avís groc per vent.

En el litoral de València el dimecres tindrem avís groc per fenòmens costaners ja que es preveu que el vent bufe del nord-est amb força 7 i ones de tres a quatre metres.

Serà la primera de les dues jornades de fortes precipitacions que s’esperen a causa de l’arribada d’una gota freda. En la jornada del dimecres les precipitacions localment fortes o molt fortes i persistents seran les protagonistes, ocasionalment amb tempestes, el vent serà de component nord fluix a moderat amb intervals de fort, sobretot en el litoral, i les temperatures màximes patiran un descens.