Gota freda

La gota freda persisteix a la Comunitat Valenciana i demà el cel presentarà el mateix aspecte nuvolós d’avui, amb ruixats i tempestes que podran ser fortes en alguns punts de València i Alacant. Castelló, de moment, es lliura de les fortes pluges.

Les tempestes, segons l’Agència Estatal de Meteorologia, seran persistents i d’especial intensitat en el litoral durant la primera meitat del dia i en conte al termòmetre les temperatures es mantindran si canvis i oscil·laran entre els 20 graus de mínima i els 28 de màxima en les tres capitals de província.

Quant a les conseqüències, els serveis de seguretat comptabilitzen alguns carrera anegats, baixos inundats, túnels tallats i ratxes de vent que han aconseguit els 110 km/h. Per la seua banda, l’Ajuntament de València ha tancat tots els parcs municipals per a evitar riscos d’accidents per la caiguda d’algun arbre i ha recomanat evitar les zones enjardinades. El tràfic naval no ha sigut necessari interrompre-ho entre València i les Balears.

Encara que el comportament de la gota freda és imprevisible, els experts opinen que la tempesta es quedarà durant tota la setmana pel que el Centre d’Emergències de la Generalitat manté l’alerta Taronja en tot el territori. Es recomana l’ús de transport públic i en la mesura del possible no eixir de casa.