Zumo gratis bares valencia

El Ministeri de Consum pujarà el preu dels sucs de taronja. Aquestes begudes incrementaran l’IVA del 10% al 21% per considerar-se “refrescos ensucrats i edulcorats”. Així apareix reflectit de moment en el decret preparat pel Govern en el qual s’elevaran els impostos de begudes ensucrades artificialment com els refrescos, cafès o sucs envasats, entre altres.

La notícia ha alçat fortes crítiques en la Comunitat Valenciana. La consellera de AgriculturaMireia Mollà, ha expressat el seu desconcert davant el decret de l’Executiu. Per això, ha emès una carta conjunta amb la Regió de Múrcia i Andalusia dirigida al Ministeri. En ella reclamen reunir-se amb el ministre Alberto Garzón per a “aclarir aquesta qüestió” que equipara sucs i nèctars amb refrescos ensucrats i edulcorats.

Mollà ha recordat que el sucre afegit està prohibit en els sucs de fruites i verdures pel Reial decret 28/2013 d’11 d’octubre. “L’increment de l’IVA suposarà gravar el sucre present en la fruita de forma natural, creant confusió en el consumidor i repercutint negativament en un sector estratègic per al nostre territori”.

COLP A UNA INDÚSTRIA QUE DÓNA TREBALL A 3.000 VALENCIANS

Les tres administracions han manifestat la seua “gran preocupació” davant la transmissió d’una “informació incorrecta”. Asseguren que “fomenta malentesos en les persones consumidores”. A més, han afegit que “els sucs i nèctars sense sucre només poden ser 100% fruita o 100% fruita i verdura”.

La consellera ha defensat al sector del suc, primer client de la citricultura espanyola. També ha avalat l’activitat de la indústria transformadora. Aquesta permet reaprovechar les fruites que per calibre o sobreoferta es destinen a la fabricació de sucs i nèctars.

Mollà ha assenyalat que l’increment de l’IVA és “injust”. “És un nou colp a la indústria del suc del nostre territori, afectat per la crisi sanitària”. Cal recordar que la indústria de transformació de les fruites i verdures en suc i nèctar dóna ocupació a unes 3.000 persones en la Comunitat Valenciana. En 2019 va aconseguir una xifra de negoci de 254 milions d’euros amb una producció de 394 milions de litres.