Este es el motivo por el que Gobierno y Generalitat no coinciden en las cifras de nuevos contagios
Reparto de mascarillas protectoras en la Estación del Norte de València - EUROPA PRESS

La Comunitat Valenciana ha registrat 158 nous positius segons la Conselleria de Sanitat. No obstant això, la xifra canvia si s’acudeix a la font del Ministeri de Sanitat: 32 nous contagis en la mateixa jornada. Dos fonts oficials que, no obstant això, atorguen dades molt dispars sobre una mateixa situació.

Tal com arreplega Las Provincias, el motiu es deu a un canvi en la manera de comptabilitzar del Govern. Pel que sembla, en les xifres nacionals de nous contagis s’han eliminat els resultats dels test d’anticossos. Això significa que Sanitat ara únicament comptabilitza els casos detectats per PCR a pesar que s’estan fent més tests d’anticossos.

Ahir succeïa la mateixa situació amb dos centenars de malalts de diferència entre Govern i autonomia. El Ministeri de Salvador Illa va anunciar 24 nous casos en la Comunitat. Per contra, la consellera de SanitatAna Barceló, va citar un total de 254 contagis en les últimes 24 hores.

EL NOMBRE OFICIAL D’ALTES ES MANTÉ SENSE MODIFICACIONS

Es repeteix escenari si es parla de les xifres globals de contagis des de l’arrencada de la pandèmia. La Generalitat Valenciana comptabilitza un total de 11.816 contagis en sumar positius de PCR i d’anticossos. Per a l’Executiu la xifra és inferior i comptabilitza 10.236 casos deixant als llimbs a 1.580 positius.

No obstant això, pel que fa a donar notícies positives sí que hi ha coincidència. Tant Sanitat com el Govern arrepleguen la mateixa xifra d’altes: 6.599 persones curades. D’aquesta manera, cada dia es comptabilitzen menys positius a nivell nacional però, per contra, s’anuncien més altes globals lloc que ací sí que s’inclouen totes les dades donades per l’autonomia.

El Ministeri de Sanitat ha justificat que aquest ajust es deu al fet que la prova del PCR determina si el virus està actiu o no. Asseguren que això no succeeix en els tests ja que en ells es mesuren els anticossos podent tractar-se d’una persona que ha passat el coronavirus i per tant no es troba actiu en l’organisme.