Tuesday
El actor David Tennant durante la última edición del Giving Tuesday.

Giving Tuesday és el moviment global de solidaritat que fomenta la cultura de la col·laboració a través de donacions a diferents causes socials. La iniciativa solidària se celebra enguany el 27 de novembre, just després del Black Friday i el Cyber Monday com a crida a la solidaritat després de les jornades de compres i consum.

Giving Tuesday constitueix una plataforma global que va nàixer en 2012 a Estats Units i promoguda per l’ONU, entre altres institucions, a les quals s’han afegit més de 70 països. A Espanya, l’any passat es van aconseguir donacions per un import de 601.202 euros en un sol dia gràcies als 310 projectes presentats.

Es tracta d’un moviment obert en el qual qualsevol persona, família, fundació, organització social, institució pública, escola, universitat o empresa pot participar a través de la plataforma web. D’esta manera, es dóna a conèixer a la societat i a les empreses, les oportunitats de cooperar en projectes socials, mediambientals, relacionats amb la salut, etc. L’èxit de la campanya dependrà que el major nombre d’individus, col·lectius, institucions i empreses possibles se sumeixen al moviment al costat de les organitzacions promotores.

Enguany, la iniciativa solidària, sota el missatge principal “Dóna temps, aliments, roba, sang… Dóna ara”, reuneix dues grans novetats, que persegueixen l’objectiu de millorar les xifres i la participació dels últims anys. Estes novetats són, d’una banda, l’aparició de líders locals, sent claus per a atraure ciutadans o organitzacions a liderar el moviment en el seu entorn, organitzant sinergies i accions locals que fomenten la solidaritat, i, d’altra banda, el concurs #YoDonoPorque, on a través de testimoniatges de ciutadans que expliquen la seua experiència amb la solidaritat, s’ofereix l’oportunitat de guanyar fins a 3.000€ per a destinar a una organització sense ànim de lucre.

Día Mundial del Ahorro: claves para mejorar la economía personal