Brusco giro de la DANA: reactivan la alerta amarilla por nevadas y tormentas intensas
Una mujer camina sobre a la lluvia en València, en una imagen de archivo. / MANUEL BRUQUE (EFE)

La DANA havia donat una breu treva sobre algunes zones de la Comunitat Valenciana però aquest dimecres ha tornat amb força. L’autonomia espera una jornada de nevades a l’interior i tempestes en gran part del territori.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha reactivat l’alerta groga en el nord de la Comunitat. En concret, l’interior nord de Castelló estarà en situació de risc fins a la mitjanit. Les prediccions apunten a una cota de neu entorn de 800-1000 metres. A més, aquesta podria arribar als quatre centímetres de gruix en 24 hores.

Encara que la província de València està fora de l’alerta, la DANA també assotarà al centre de l’autonomia. Els flocs de neu cauran a l’interior amb una cota de neu entorn dels 800-1000 metres.

En la resta del territori valencià s’esperen ruixats, més freqüents en la meitat nord, on podrien ser localment forts i ocasionalment amb tempesta sobretot en el litoral. No obstant això, les precipitacions seran més disperses i menys probables en la meitat sud, on s’obriran clars ocasionals.

A això se sumarà hui una baixada de les temperatures que deixarà gelades febles a l’interior. Els termòmetres cauran fins als 0° en punts de l’interior nord com Requena mentre que les màximes no superaran els 15è al migdia.

LA NEU TAMBÉ ARRIBA AL SUD DE LA COMUNITAT

Quant a la província d’Alacant, es repeteix la situació d’influència de la DANA. El sud de l’autonomia ha començat el dia amb intervals nuvolosos i probabilitat de ruixats dispersos, ocasionalment amb tempesta. Tampoc faltarà la neu a l’interior on els mercuris rondaran entre els 3 i 10 graus.

AIXÍ EVOLUCIONARÀ LA DANA EN VALÈNCIA

Cara al dijous de moment es descarten les tempestes. València comptarà amb un cel nuvolós o cobert en la meitat nord i intervals nuvolosos en el sud. Probables precipitacions ocasionals, preferentment en la meitat nord. Cota de neu pujant de 800-900 metres a 1000-1200 metres i temperatures en lleuger ascens encara que amb gelades febles en punts de l’interior nord.

Per al divendres hi haurà intervals nuvolosos en general amb nuvolositat baixa més abundant a l’interior de la meitat nord al matí. En el terç sud no es descarten precipitacions disperses i ocasionals. Temperatures mínimes en lleuger descens i màximes sense canvis. Gelades febles en punts de l’interior. Vent de l’oest i nord-oest fluix a moderat, amb intervals de fort a l’interior nord de Castelló.

Quant al dissabte, la influència de la DANA podria continuar amb intervals nuvolosos i sense descartar precipitacions febles en la segona meitat del dia, preferentment a l’interior. En la meitat sud el dia estarà poc nuvolós. A més, es preveu cota de neu a 700-800 m, ocasionalment més alta, i baixant al final del dia a 500 m. Les temperatura mínimes no patiran canvis i màximes aniran en lleuger ascens arribant fins als 17 graus en el litoral.