Rachas de viento en una playa de la Comunitat / Rober Solsona - Europa Press

La primera gran borrasca de l’hivern arriba aquest dilluns a la Comunitat Valenciana. Després d’un canvi en els pronòstics, la borrasca Gérard, s’avança a la borrasca Fien i afectarà aquest dilluns a 40 províncies de tot el territori. Vent, onatge, nevades i pluges seran els principals fenòmens a tindre en compte.

En la Comunitat Valenciana la principal preocupació és el vent. A les províncies de València i Castelló s’esperen ratxes que aconseguisquen els 100km/h. A més, en la costa es manté la vigilància sobre l’onatge, que podria intensificar-se al llarg de la jornada. Així, des de les 08.00 del matí AEMET manté activa l’alerta groga en tota la Comunitat i taronja a l’interior de València i Castelló. 

Les temperatures mínimes a penes patiran canvis i les màximes baixaran. Així, la ciutat d’Alacant tindrà una mínima de 9 °C i una màxima de 17 °C; Castelló, de 6 i 18; i València, de 8 i 19 °C. Amb tot, la sensació de fred serà major a causa de les ratxes de vent.

Neu en cotes baixes i més fred a partir del dimarts

La pitjor part del temporal arribarà amb Fien. La que havia de ser la sisena borrasca de la temporada, es retardarà un dia i començarà a primeres hores del dimarts. Acompanyada de nevades en cotes baixes, especialment en el centre i meitat nord, podria nevar a nivell de la mar.

D’aquesta manera, l’alerta groga continuarà vigent en la Comunitat fins a les 17.00h del dimarts. I, encara que no s’espera que a la capital arriben les pluges fins a final de setmana, les temperatures descendiran.

Des d’AEMET s’apunta al dissabte 21 com a data per a donar per finalitzat aquest episodi hivernal, el primer de 2023.