Generalitat

Han passat sis anys des que l’expresident de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, decidira tancar l’oficina de la Comunitat a Madrid a causa de les retallades realitzades per la crisi econòmica. Hui esta oficina tornarà a obrir les seues portes en ple centre de la capital espanyola, concretament en el carrer Españoleto, molt pròxima a la seu central del Partit Popular a Gènova.

El cap del Consell, Ximo Puig, acudirà allí esta vesprada per a inaugurar les oficines en un acte al que es desplaçarà un equip informatiu de 7 Televalencia. Este acte, previst per a les 19 hores, tindrà a més un missatge reivindicatiu per a reclamar un nou model de finançament autonòmic.

Este matí, durant l’obertura del XVII Fòrum d’Ocupació i Emprendimiento de la Universitat de València, el propi Puig ja ha avançat que cerca “acabar amb els privilegis” en matèria de finançament, assegurant que l’oficina de la Generalitat Valenciana a Madrid ajudarà a açò igual que ho està fent el compromís de sindicats i empresaris de la Comunitat.

El delegat del Consell per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, ja va avançar que la voluntat de la Generalitat amb esta decisió de reobertura és que la Comunitat “estiga representada en la capital d’Espanya” per a així “poder servir de suport a les accions que duguen a terme tot tipus d’empreses, entitats, organitzacions governamentals i no governamentals valencianes”.