confinamiento
Un coche de la Policía Local en la céntrica calle de la Paz de Valencia durante el Estado de Alarma.

La Comunitat Valenciana podria estar més prop de veure llum al final del túnel. La fi de les vacances de Setmana Santa i Pasqua suposaria un nou pas cap a la normalitat per als valencians.

El Consell ha avançat que després del final del pont de Sant Vicent hi haurà una revisió de les mesures. No obstant això, encara “no hi ha cap previsió que vaja a haver-hi un canvi” i és que tot dependrà de les xifres de contagis.

Així ho ha destacat aquesta setmana el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. Segons el líder del PSPV-PSOE, una vegada passe el 12 d’abril “s’abordarà si cal fer un canvi”.

Puig ha obert la porta a una possible “relaxació” de les mesures restrictives encara que ha advertit que encara és “molt prompte” per a aventurar-se a això”. “Continuarem insistint amb major contundència que cal complir les regles“, ha assenyalat. L’objectiu és “arribar a un estiu el més normal possible que permeta alleujar la fatiga mental pandèmica i la reactivació econòmica”.

LA COMUNITAT VALENCIANA, LÍDER EN INCIDÈNCIA ACUMULADA

Hui dia, la Comunitat Valenciana continua sent l’autonomia amb millor evolució de la pandèmia. A pesar que la setmana passada es va viure un lleuger repunt de contagis respecte a la setmana anterior, la Comunitat es manté per davall de la mitjana nacional.

Segons les últimes dades del Ministeri de Sanitat, Espanya presenta una incidència acumulada de 149,26 casos per cada 100.000 habitants. En el cas de la Comunitat Valenciana la xifra està 120 punts per davall de la mitjana. L’autonomia presenta una IA de 28,62 casos per cada 100.000 habitants. A més, en les últimes 24 hores se ha notificat menys d’un centenar de nous contagis.