La Generalitat realojará a los afectados por el derrumbe en Peñíscola
Ximo Puig visita el bloque de viviendas derrumbado en Peñíscola.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha oferit ajuda a l’ajuntament de Peñíscola per a atendre les necessitats de les persones afectades per l’afonament d’un edifici situat a la urbanització Font Nova d’aquesta localitat castellonenca i ha transmès les seues condolences a la família del jove mort.

El president ha visitat la zona afectada per a conèixer de primera mà les labors de rescat que s’estan duent a terme, al costat del vicepresident segon i conseller d’Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, i la consellera de Justícia, Gabriela Bravo.

Prèviament s’ha reunit amb l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez; la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero; responsables de la Diputació de Castelló i representants de la Policia Local, Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i dels Consorcis de Bombers de València i Castelló.

Ximo Puig al costat de membres del servei d’Emergències en l’ensulsiada de Peñíscola.

Durant la visita, el Cap del Consell ha assegurat que en aquests moments la prioritat de tots els equips que estan treballant en la zona és rescatar a la dona que contínua atrapada. Aquest ha agraït el “treball enorme” que estan realitzant els professionals de bombers, Guàrdia civil, protecció civil, policia local, ajuntament i totes les persones que estan participant en les tasques de rescat, gràcies a les quals es ha pogut recuperar amb vida a una de les tres persones soterrades.

Així mateix, Puig ha valorat la coordinació de les diferents institucions “en una situació tan complicada”. Ha destacat que la cooperació institucional “fa possible que tinguem la millor resposta davant esdeveniments imprevisibles”.

El Consorci Provincial de Bombers rep a Puig en l’edifici esfondrat de Peñíscola.

LA GENERALITAT REALLOTJA ALSAFECTATS DE PEÑÍSCOLA

D’altra banda, el president ha assenyalat que la Generalitat col·laborarà per a reallotjar a les persones que tenen el seu domicili habitual en l’edifici sinistrat. A més, ha oferit a l’ajuntament el suport tècnic per a esclarir les causes del succés.

En concret, el president ha destacat que els arquitectes de la conselleria d’Habitatge ja han realitzat una primera avaluació de la situació, encara que el més important és recuperar a la persona atrapada i garantir la seguretat dels equips de salvament, així com de les persones que han hagut de ser reallotjades.

Puig també ha agraït la resposta solidària de totes les persones que estan cooperant en aquests moments per a oferir la major confortabilidad a les 300 persones reallotjades. Ha assenyalat que les actuacions sobre l’edifici podran començar quan consideren oportú els tècnics, una vegada analitzada l’estructura i situació dels habitatges.