La Generalitat reabre las terrazas y amplía los horarios comerciales

El pròxim 1 de març arrancarà la desescalada en la Comunitat Valenciana. L’autonomia continuarà amb mesures restrictives encara que flexibilitzarà la normativa actual.

Després de la celebració de la Mesa Interdepartamental, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha sigut el responsable de comunicar les noves mesures que entraran en vigor dilluns que ve.

Puig ha reafirmat que l’autonomia està “millor”, no obstant això, ha remarcat que “encara no estem bé”. “Que ningú pense que podem relaxar-nos, cal anar a poc a poc i amb sentit comú”, ha assenyalat.

Per a això, el Consell ha establit un full de ruta que començarà a aplicar-se la setmana vinent i estarà en vigor durant 14 dies. Entre les principals mesures destaca el retorn de l’hostaleria amb l’operativitat de les terrasses, l’eliminació del tancament perimetral de les grans localitats i l’ampliació dels horaris comercials.

ELS PRINCIPALS PUNTS DE LA DESESCALADA

  1. Es permeten les reunions socials en espais públics de fins a quatre persones. En espais privats serà un màxim de dues persones.
  2. Reobertura de l’hostaleria. Les terrasses podran obrir al 75% amb horari fins a les 18 hores i taules de fins a quatre comensals com a màxim.
  3. Ampliació de l’horari comercial. Els comerços no essencials passaran de tancar a les 18 hores a fer-los a les 20 hores. A més, s’amplia l’aforament al 50%.
  4. Eliminació del tancament perimetral dels 16 municipis amb més de 50.000 habitants que estava imposat els caps de setmana.
  5. Manteniment del tancament perimetral autonòmic.
  6. S’obrin els parcs i jardins i els llocs de culte amplien l’aforament fins al 50%.
  7. Toc de queda sense canvis. Es manté de les 22 hores fins a les 6 hores.

RESTRICCIONS EN L’ÀMBIT ESPORTIU

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha sigut la responsable d’informar sobre com serà la desescalada en l’àmbit esportiu. Segons ha comunicat, estaran permeses aquelles activitats esportives que es realitzen en espais a l’aire lliure i no serà obligatori l’ús de màscara.

No obstant això, les pràctiques a l’aire lliure seran en grups de màxim quatre persones per monitor. Els entrenaments escolars d’infantil i primària també hauran de complir aquesta mesura. A més, en cap dels casos es permetrà el contacte físic ni podrà haver-hi públic.

Per contra, les activitats esportives en gimnasos, piscines climatitzades i pavellons seguiran restringides. De la mateixa manera, continuaran suspeses les competicions a excepció de les oficials federatives autonòmiques; esportistes federats i universitaris; i les competicions oficials de Pilota Valenciana.