Así puedes obtener el pasaporte covid para viajar por Europa
El certificado Covid, inminente medida

El passaport covid podria ser obligatori més enllà dels viatges en la Comunitat Valenciana. La Generalitat estudia la possibilitat de la seua implantació tant per al sector de l’oci nocturn com per a l’hostaleria.

Segons avançava aquest cap de setmana el president del Consell, Ximo Puig, actualment la Generalitat es troba treballant en la regulació del passaport covid amb intenció que s’aplique a partir del 9 d’octubre.

L’objectiu de Puig és que el certificat siga obligatori per a entrar en locals d’oci “amb seguretat”. Aquest també s’aplicaria en concerts, festivals i grans esdeveniments. Segons Puig, és un procés que vol dialogar-se amb els sectors afectats pel que es desconeix com es procediria a l’aplicació de la mesura.

Per contra, es descartaria de moment que siga un requisit imprescindible per a l’àmbit laboral. No obstant això, es va puntualitzar que “no s’està estudiant” però que “tota mesura que garantisca la seguretat mereix una reflexió”. Per això, el Consell deixaria una porta oberta a la seua possible aplicació en oficines i altres llocs de treball.

Respecte a quan començaria a sol·licitar-se el passaport covid, Puig advoca per el 9 d’Octubre. El president assenyalava que el Dia de la Comunitat Valenciana servirà per a obrir “una nova etapa”. Cal recordar que la segona part de la desescalada prevista pel Consell arrancaria dilluns que ve 27. Aquesta es prolongaria durant dues setmanes amb l’objectiu d’establir la nova normalitat a partir de pont d’octubre.

Per a Puig la idea d’implantar l’obligatorietat del passaport covid és una “bona iniciativa”. Assegura que amb ella es garantirà a tots els vacunats una major seguretat quan assistisquen a espais d’àmbit públic.