La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha felicitat a les seleccions valencianes sub 18 de futbol femení i masculí i a la selecció sub 18 de rugbi femení guanyadores del Campionat d’Espanya en les seues respectives categories i els ha traslladat “l’orgull del Consell pels seus assoliments i per contribuir a visibilizar l’esforç de la joventut”.

Oltra els ha traslladat “la felicitació de tot el Govern valencià” i ha assenyalat la importància d’aquest tipus d’actes, que contribueixen a “posar en valor els assoliments de la gent jove, tant els èxits esportius com també l’esforç que fan els xics i xiques, els seus equips tècnics i les seues famílies i les seues famílies per a poder estar en l’elit”.

En esta línia, ha volgut assenyalar la necessitat de traslladar a la societat que l’esport “té una base molt àmplia. Hi ha molta gent que, cada dia, s’esforça per practicar esports i ser un exemple per a una altra gent jove. Hem de visibilizar tot açò perquè la societat veja que hi ha més vida més enllà del futbol masculí de primera divisió”, ha apuntat.

La vicepresidenta ha destacat que aquests xics i xiques “són un referent, un model que trenca molts dels tòpics associats a la gent jove” i ha felicitat tant a jugadors i jugadors com als equips tècnics per aquests títols, «que són el resultat d’un magnífic treball i que és conseqüència de l’esforç i la dedicació constant pròpia de l’esport”.