Advierten que la Comunitat sufrirá cada vez más episodios meteorológicos extremos
Una mujer cruza el paseo marítimo de Valencia cubierto en parte por la arena que arrastra el fuerte viento. / MANUEL BRUQUE (EFE)

La Comunitat Valenciana arrancarà el pont de la Constitució i Inmaculada baix alertes meteorològiques. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemetha decretat tant alertes taronges com grogues en gran part del territori valencià.

El fred i el vent arribaran aquest dijous, vespra de l’inici del pont. La totalitat de la província de Castelló entrarà en alerta groga a les 10.00 hores. A l’interior s’esperen ratxes de vent de fins a 90 km/h mentre en el litoral rondaran els 70-80 km/h. A més, a això se sumarà alerta groga en el litoral nord de la Comunitat per fenòmens costaners amb vent del nord-oest de força 7.

Conforme avancen les hores, el temporal anirà guanyant presència i les alertes aniran creixent. A les 15.00 hores el nivell de risc groc s’estendrà a la província de València. L’interior nord espera ratxes màximes de 80 km/h. Tan sols dos hores després serà el torn del litoral sud de Castelló i a les 21.00 hores s’estendrà al litoral nord de València i litoral sud d’Alacant per fenòmens costaners amb vents de força 7 i ones de fins a 3 metres.

Cara al divendres s’arribarà a l’alerta taronja. No obstant això, aquesta només s’activarà a l’interior nord de Castelló. Les zones de Morella i Vilafranca estaran risc important per ratxes de vent de fins a 100 km/h.

Per contra, es desactivaran les alertes a l’interior de València i el litoral sud de Castelló. A més, segons avanç la jornada el temporal anirà minvant. Aemet preveu eliminar tots els nivells de risc a partir de les 16.00 hores.

JORNADES DE FRED A PORTES DEL PONT DE DESEMBRE

Al marge del vent, la Comunitat Valenciana també veurà descendir els seus mercuris en les pròximes hores. El dijous els termòmetres de València baixaran fins als 7 graus de mínima i els 17° de màxima, un descens que serà més acusat a l’interior on s’arribarà als 2° durant la matinada.

El divendres es mantindrà el mateix estat i no serà fins al dissabte quan es revertisca la situació. Per al primer dia del pont es preveuen màximes de fins a 20è en el litoral encara que les mínimes a penes variaran. El diumenge es viurà una lleugera baixada encara que començarà a remuntar el dilluns fins a tornar als 20º el dimarts.