Ford Almussafes

Els integrants de l’Observatori per a l’Ocupació de Ford han acordat hui convertir en fixos 200 contractes al llarg del pròxim any i incloure en una borsa d’ocupació un centenar de contractes temporals, que en un termini de dos anys podrien cobrir les jubilacions.

És una de les conclusions de la reunió d’aquest matí en l’Observatori per a l’Ocupació de Ford, integrada per l’empresa i el sindicat majoritari Ford. A més, l’altre centenar de professionals passarà a una borsa de treball amb la intenció que vagen incorporant-se per a cobrir les vacants per jubilació parcial.

Es tracta de «un avanç» en la negociació, celebra el secretari general d’UGT-Ford, Carlos Faubel. En la reunió també s’ha tractat de la volta a les plantes d’origen dels empleats desplaçats si puja la producció.

Dels 300 treballadors temporals que van ser contractats en 2015, que estaven pendents dels plans de producció per a convertir-se en ocupacions fixes, el 70 % (200) s’aniran fent fixos al llarg de 2018, i ja es començarà al gener amb 37 empleats, i la resta s’anirà convertint en fix durant tot l’any.

En la reunió que va tenir lloc ahir, es va signar el calendari laboral per al pròxim any, a falta d’un acord en el de la planta de motors, per a la qual la direcció ha demanat que les vacances es traslladen a juny.