La Fiscalía da luz verde al pasaporte Covid valenciano
Una mujer muestra el certificado Covid Digital de la Unión Europea. / EDUARDO PARRA (EUROPA PRESS)

La implantació del passaport Covid en la Comunitat Valenciana ha fet un pas més en la seua aprovació. Aquest migdia la Fiscalia Superior de l’autonomia ha mostrat la seua conformitat.

El ministeri públic ha informat que no s’oposaran a l’aprovació del certificat sol·licitat per la Generalitat Valenciana davant l’amenaça creixent del coronavirus. Així, l’organisme ha donat llum verda perquè aquesta restricció puga ser una realitat a partir del 3 de desembre, data prevista pel Consell.

No obstant això, la qüestió jurídica haurà de resoldre’s ara a la Sala del Contenciós del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Serà el TSJCV qui en els pròxims dies dicte la decisió final.

La mesura sol·licitada per la Generalitat pretén implantar el passaport Covid en sis supòsits d’accés a espais tancats. Entre ells destaquen els establiments d’hostaleria i oci amb aforaments de més de 50 persones; així com en les visites a residències de majors i hospitals.

La mesura no podrà entrar en vigor fins a l’endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). No obstant això, a pesar que la decisió del TSJ arribe abans del 3 de desembre, no serà fins a aquesta data quan comence a aplicar-se. Això es deu al fet que el passaport únicament podrà imposar-se per un termini de 30 dies i la idea del Consell és que puga estar actiu tota la Nadal.