Després de l’èxit de la primera edició, el Ajuntament de Xeraco ha presentat en Fitur la segona edició de la Fira de l’Esmorzar i del Cremaet. Enguany la cita se celebrarà del 28 d’abril a l’1 de maig coincidint amb el pont.

Amb aquesta nova data, el consistori vol avançar la temporada turística a la platja de Xeraco. A més, cercarà rendir homenatjar els treballadors i treballadores amb motiu de l’1 de maig.

Segons han anunciat, la fira d’enguany comptarà amb una gran novetat. La localitat cercarà ‘l’entrepà de Xeraco’, una alternativa al típic desdejuni de cocs escaldadas. Cal recordar que aquesta iniciativa va nàixer per a fer valdre una de les tradicions típiques de Xeraco i una de les begudes consolidades en el ritual de l’esmorzar.

Per a la seua organització es tornarà a comptar amb persones expertes del sector hostaler. Aquests s’encarregaran de preparar quatre dies de festa relacionats amb aqueix culte del matí. Tot això es desenvoluparà en la zona de la platja.

CONCURS DEL CREMAET I PLATS TÍPICS DE XERACO

El divendres, 28 d’abril, tindrà lloc la jornada inaugural. Les personalitats públiques s’encarregaran d’obrir el concurs del Cremaet. En aquesta segona edició, tornarà a comptar amb la participació de diferents professionals provinents de la Comunitat.

Concurs del cremaet en la primera edició de la fira de Xeraco.

En aquesta primera jornada, a més, els establiments hostalers del municipi mostraran els plats típics perquè la gent puga degustar-los durant els dies de fira.

L’alcalde, Avelino Mascarell, ha volgut agrair l’esforç de l’organització perquè la primera edició resultara ser tot un èxit, a més del gran acolliment de la ciutadania en les diferents activitats programades.

El primer edil ha apuntat que “l’objectiu que perseguim és desestacionalizar el turisme a la nostra platja, donar a conèixer les nostres tradicions a nivell nacional i, així, que l’estiu comence més prompte que mai”.