Aemet: Una Dana llegará a la Comunitat a finales de esta semana
Un ciudadanos pasea por la Malvarrosa. /Efe

Aquest cap de setmana estava previst la arribada d’un tàlveg polar que deixara bastants precipitacions en la Comunitat Valenciana. No obstant això, sembla que la presència d’aquest fenomen meteorològic arribarà finalment la pròxima setmana. No obstant això, si que hi haurà precipitacions puntuals i febles en certs punts de la Comunitat.

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), des d’aquest divendres fins diumenge que ve hi ha previsió de pluges en la Comunitat Valenciana. En retardar-se el tàlveg polar, tampoc hi haurà un brusc descens de les temperatures com estava previst. De fet, podran pujar fins als 22 graus de màxima en diversos punts del litoral valencià.

Per a aquest divendres, s’esperen intervals de núvols mitjans i alts durant el matí. Aquestes tendiran a un cel nuvolós en el terç nord regional i provocarà intervals de núvols en la resta. A més, aquest matí s’esperen núvols baixos dispersos en el litoral de la Comunitat.

Les temperatures es mantindran sense canvis destacats en la Comunitat. Alacant registrarà una mínima de 6º i una màxima de 16º; Castelló, de 4º i 16º; i València, de 6º i 17º. No obstant això, a l’interior de la Comunitat continuarà havent-hi gelades febles.

Per al dissabte, s’esperen intervals de núvols i núvols baixos en el litoral de la Comunitat. A mesura que avanç el dia, hi haurà tendència a cels nuvolosos en el terç nord regional, amb possibilitat de precipitacions febles i disperses. On hi ha més probabilitat de pluges és a l’interior nord de la província de Castelló.

Al matí també hi ha possibilitat de boires matinals a l’interior de les províncies de València i Alacant. Respecte a les temperatures, es produirà un ascens notable de les mínimes en el litoral valencià. Així, Gandia tindran una mínima de 8º i una màxima de 18º encara que seguiran les gelades febles en zones de l’interior regional.

PROBABILITAT DE NEVADES A CASTELLÓ PER Al DIUMENGE

Finalment, el diumenge començarà amb intervals de núvols amb tendència a cels nuvolosos amb l’evolució del dia. No es descarten precipitacions febles en algunes zones de l’interior nord de la província de Castelló. A més, hi ha probabilitat de cota de neu entre els 1.800 i 2.000 metres.

Respecte a les temperatures, aquestes augmentaran en el litoral valencià ascendint fins als 22 graus. Aquest augment es veurà reflectit a València, amb una mínima de 7 graus i una màxima de 19 graus. Les gelades febles es concentraran en la zona del Racó d’Ademús i interior de la província.

De cara a l’inici de la setmana vinent, s’espera que arribe el tàlveg polar que estava prevista per a aquest cap de setmana. A més, la seua evolució podria derivar en una DANA hivernal en la Comunitat Valenciana. No obstant això, el nivell d’incertesa sobre aquest tema continua sent elevat.